Volledig scherm
Eetcafé De Nar in de Lepestraat wordt Bistro Bon © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Eetcafé De Nar wordt een nieuwe bistro vanaf maart

Di 19 dec. Eetcafé De Nar in de Lepelstraat houdt in 2018 op te bestaan. De zaak is overgedragen aan Stephanie Schulte, die er in maart een nieuw bistro begint: Bon.

Door Bart Gotink

Een Schulte is geen vreemde in het pand in de Lepelstraat: haar ouders baatte daar tot 20 jaar geleden een pannenkoekenhuis uit. Daarna kwam eetcafé De Nar erin, uitgebaat door Hein Bekkers. Nu wordt het dus weer teruggekocht door een lid van de familie Schulte. Stephanie is ook al eigenaresse van restaurant Carras Bites in de Karrenstraat. Zij is nu bezig met het ontwikkelen van een nieuw concept voor het pand van De Nar. De naam wordt in elke geval Bistro Bon, zo vertelt ze. ,,We denken aan de Franse Keuken, maar over de menukaart en het exacte concept wordt nog wel volop nagedacht." 

De huidige eigenaar van eetcafé De Nar, Bekkers, vindt het na exact 18 jaar wel genoeg geweest. ,,Het is tijd voor iets nieuws", vertelt Bekkers, die zelf op 1 januari 2001 de sleutel kreeg. ,,Afgelopen jaren was een emotionele achtbaan. Nu ik merk dat ik met iets minder plezier naar mijn werk ga, moet ik stoppen. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en mensen gaan ook op een andere manier uit eten. De horeca is in beweging en Stephanie Schulte kan het roer omgooien." Bekkers gaat het nu eerst 'even rustig aan doen', en wil daarna wel weer kijken naar een nieuwe horecazaak. ,,Maar dan moet het wel om een avondzaak gaan. Ook lunch serveren is voor mij teveel werk en kost teveel personeel."

Schulte krijgt op 1 januari de sleutel van het pand naast De Stip, maar de eerste paar maanden zal de naam De Nar nog op de gevel staan. ,,We denken dat de verbouwing half maar van start kan gaan. Dan komt er onder meer een nieuwe bar in de zaak. We zullen we dus wel een paar weken dicht zijn, voor we met de bistro van start kunnen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement