Volledig scherm
Feestcafé Lalalaa wordt weer verbouwd na de brand in juli © Café Lalalaa

Horecanieuws: Eindelijk wordt er gewerkt aan 'nieuwe' Lalalaa na verwoestende brand

Ma 9 apr. Eindelijk is er begonnen met de verbouwing van café Lalalaa. Het feestcafé in de Ridderstraat raakte zwaar beschadigd in juli vorig jaar, maar eigenaar Marcel van Zwam kijkt nu vooruit. Tijd voor een nieuwe start, met een ietwat ander concept. ,,We hopen over twee maanden weer open te kunnen."

Volledig scherm
Uitbater Marcel van Zwam in feestcafé Lalalaa, daags na de brand © copyright Marc Bolsius
Volledig scherm
Schade na de brand in Feestcafé Lalalaa © Lalalaa

Door Bart Gotink

Dat het allemaal zo lang hoeft moeten duren, heeft meerdere redenen volgens Van Zwam. Een daarvan is dat er onder meer met de pandeigenaar onderhandeld moest worden. Deze zag volgens Van Zwam liever een winkel verschijnen in het pandje aan de Ridderstraat, maar de cafébaas wilde het adres niet opgeven. ,,En dus moet het casco aan ons worden opgeleverd. Het huurcontract is tenslotte niet verbrand",  constateert hij.

Branddicht

Volledig scherm
Marcel van Zwam, eigenaar van feestcafé Lalalaa voor zijn uitgebrande zaak © Bart Gotink/BD

En daarmee is de verbouwing van het pand nu dan eindelijk van start gegaan. Eerst gaat de pandeigenaar een aantal constructieve zaken regelen (onder meer pilaren verwijderen en het pand geluids- en branddicht maken), waarna Van Zwam zelf aan de slag kan om weer iets te maken van het zwartgeblakerde café. Bij de brand van 12 juli raakte vrijwel alles binnen beschadigd. De vuurzee startte in een koof met verlichting boven de bar. Niemand raakte gewond. 

Het 'nieuwe' Lalalaa krijgt wel een iets ander concept. ,,Lalalaa was een bruine kroeg, maar een bruine kroeg wordt natuurlijk ook bruin door de tijd. En dus zal het nu een mix worden met iets meer nieuw. Een beetje industrieel, gecombineerd met het oude, bruine café." De
rookruimte keert niet terug, gezien de huidige discussie daarover, maar in plaats daarvan komt er een kleine keuken in het pand. Dat zat daar voorheen overigens ook al. ,,Met de keuken willen we een leuk nieuw concept neerzetten voor lunches en diner en kunnen we ook overdag open", stelt Van Zwam. ,,Maar daarvoor zoeken we ook nog een kok." 

De prioriteit ligt dan ook bij het café. Van Zwam: ,,Over een maand is de pandeigenaar klaar, daarna hopen wij aan de slag te kunnen. Als het meezit, kunnen we over twee maanden weer open."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement