Volledig scherm
Jinan Saleh © Jeroen van Eijndhoven / Beeld We

Horecanieuws: Hapjes en veel bubbels in laagdrempelige 'champagneria' Habiba, binnenkort in de Postelstraat

Ma 5 feb. Als Jinan Saleh, eigenaresse van de Yalla Yalla Foodbar vertelt over haar nieuwste project, dan zakt ze al wat onderuit, heft ze al een fictief glas en sluit ze de ogen vast: zo ongeveer moet er straks worden genoten van bubbels en goede muziek in café Habiba, een kleinschalige champagneria.

Volledig scherm
Het pand waar Habiba zich vestigt (rechts), naast Yalla Yalla (links). © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

Saleh mag het het hele plan misschien voor ogen zien, in het bescheiden pandje in de Postelstraat waar het allemaal moet gaan gebeuren, is nog wel wat voorstellingsvermogen nodig. Tot enkele jaren geleden zat daar borrelcafé Today, nu wordt er vooral heel hard geklust om de eerste week van maart de deuren te kunnen openen.

Cava's, prosecco's en champagnes

Volledig scherm
Een diner bij Yalla Yalla © copyright Marc Bolsius

Het wordt geen tweede vestiging van Yalla Yalla, het populaire Midden-Oosterse restaurant twee deuren verderop, benadrukt Saleh vast. Nee, Habiba (wat zoveel als 'geliefde' of 'schatje' betekent in het Arabisch), gaat een laagdrempelige café worden met veel bubbels op de kaart die 'de zintuigen prikkelen', zoals Saleh het zegt. Dus bestaat de keuze uit zeker zes cava's, vier prosecco's en een aantal champagnes. Daarnaast zal er eigen 'Habiba' bier verkocht gaan worden. Het personeel bestaat net als bij Yalla Yalla veelal uit statushouders die Saleh hoopt te helpen bij de integratie in Nederland. De werknemers zijn al op een cocktailcursus gestuurd voor de rest van de drankkaart, waar cocktail met en zonder alcohol op komen te staan. Daarnaast komen er kleine hapjes in de zaak, met veel vis. Denk aan zalm, inktvis en octopus, zo somt Saleh, auteur van het kookboek Kebab met Spruitjes op.

Het pandje is niet zo groot, met ruimte voor zo'n twintig stoelen, schat de eigenaresse in. Een bar aan de ene kant en een lange bank aan de andere kant moeten het, samen net kleine tafels en stoeltjes, een intiem karakter geven. Saleh: ,,We werken met een Russische ontwerper en in het restaurant komen bijvoorbeeld Marokkaanse kussens. Het moet stijlvol worden, met een compleet andere sfeer dan in andere cafés in Den Bosch."

Late night dining

Habiba moet van donderdag tot en met zondag open gaan, van lunch tot late night dining. Daarnaast wil Saleh in de toekomst ook feesten gaan geven rondom het thema 'liefde'. Saleh: ,,Iedere maand houden we thema-avonden die steeds in het teken staan van de liefde. Liefde voor elkaar maar ook liefde voor lekker drinken en eten en goede muziek."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement