Volledig scherm
De uitbaters van Wijn bij Stijn, Stijn Kuipers en Hanneke Hanepkamp, beginnen Het Viswijf in het pand van La Vita Verde © Facebook Het Viswijf

Horecanieuws: Het Viswijf - ‘een toffe viszaak zonder poespas’ - neemt plek van Italiaan La Vita Verde in

Vr 31 mei. Een wisseling van de wacht op komst aan het Jeroen Boschplein. Italiaans restaurant La Vita Verde is verkocht aan de uitbaters van Wijn bij Stijn. Bedrijfsleider Hanneke en eigenaar Stijn zijn een crowdfunding gestart voor hun droom: ‘al het moois dat de zee te bieden heeft onderbrengen in ons nieuwe restaurant: Het Viswijf’

Door Bart Gotink

La Vita Verde heeft zes jaar aan het Jeroen Boschplein gezeten. Eigenaar Floris Gulien geeft op Facebook aan dat de Italiaan eind juli sluit, en dat hij zich na een paar succesvolle jaren wil ‘focussen op andere dingen’. ,,Daarom maken wij  maken wij plaats voor nieuwe energie en ideeën van andere ondernemers uit de Bossche Horeca.”

Die andere ondernemers zijn verbonden aan Wijn Bij Stijn in de Kruisstraat. Uitbater Stijn Kuijpers en bedrijfsleider Hanneke Hanekamp hebben de zaak gekocht om daar een nieuw restaurant te starten, Het Viswijf. Dat moet volgens de eigenaren ‘een toffe viszaak’ worden. ,,Waar je lekker vis kunt eten en een goed glas wijn kunt drinken, zonder poespas.  Geen chique zaak, geen stijve bedoening, maar juist een gezellige, informele sfeer.” 

De sfeer die Het Viswijf straks uitademt, moet enigszins lijken op die van Wijn Bij Stijn. ,,Een plek waar je ongedwongen een goed glas wijn kunt drinken, waar gasten zich thuis voelen en graag terugkomen. Die sfeer willen we ook graag meenemen naar Het Viswijf.”

100.000 euro nodig voor overname, interieur en apparatuur

Voor de start hebben de twee, die al vier jaar het gezicht zijn van Wijn bij Stijn, nog wel geld nodig. Daarom is er een crowdfunding gestart, met als doel minimaal 100.000 euro op te halen. ,,Dat is nodig voor de overname, een nieuw interieur en nieuwe apparatuur in de keuken. Halen we meer op dan 100.000 euro en gaan we richting de 200.000 euro, dan kunnen we ook de zaal in de kelder opknappen. Daar kunnen we heel veel leuke dingen doen waar we nu geen ruimte voor hebben: feestjes, wijncursussen, proeverijen en grote gezelschappen ontvangen!”

Quote

Geen chique zaak, geen stijve bedoening, maar juist een gezellige, informele sfeer.

Stijn Kuipers en Hanneke Hanekamp

De vis moet dagelijks vers uit Zeeland komen. Die vis is zichtbaar bij binnenkomst in een grote bak, waar het op ijs ligt, zodat gasten meteen zien wat er die dag op het menu staat. In de nieuwe zaak is straks plek voor 70 stoelen, naast een terras. Daarnaast is er in de kelder nog een zaal, die de uitbaters willen gebruiken voor groepen en feesten. ,,We krijgen veel groepsaanvragen voor particuliere wijnproeverijen die we met deze ruimte wél zouden kunnen aannemen. De zaal beneden zal dus hybride gebruikt worden: zowel voor Het Viswijf, als voor proeverijen van Wijn bij Stijn.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe zaak open gaat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch