Volledig scherm
Bezorgrestaurant Oven Aan, Kom eraan © Oven aan Kom eraan

Horecanieuws: Oven aan, Kom eraan bezorgt maaltijden, die thuis nog wel de oven in moeten

Do 3 okt. Maaltijden thuisbezorgen is de grootste groeimarkt in de horeca, maar nog steeds is het aanbod in Den Bosch vooral fastfood en slecht eten. Dat vindt althans Roland van Balen die samen met wat compagnons begonnen is met Oven aan, kom eraan: verse maaltijden, die thuis nog wel even de oven in moeten.

Door Bart Gotink

Van Balen is bekend van de Spijsbereiders (onder meer restaurant Anderhalf en de Spijsveiling), dat hij samen met Peter Derks runt. Het duo is samen met Frank Reinders (Buurt) en Jacques van Geffen (Eetbar Dit) nu gestart met Oven aan, Kom eraan in een klein pandje in de Stoofstraat. 

‘Beetje eten wat de pot schaft’

Het idee? ,,We spelen al langer met het idee om iets met de thuismarkt te doen, omdat het een groeimarkt. Maar de keuze in Den Bosch bestaat vooral nog uit fastfood en slecht eten”, zo stelt Van Balen. En dus zijn ze gestart, nog een beetje onder de radar, met het bezorgen van maaltijden met een elektrische bakfiets. Afhalen in de Stoofstraat kan trouwens ook.

Volledig scherm
Bezorgrestaurant Oven Aan, Kom eraan © Oven aan Kom eraan

De keuze is beperkt, maar dat is ook bewust. Van Balen: ,,De bedoeling is dat er elke dag één nieuw gerecht is en een paar standaardgerechten. Het is een beetje eten wat de pot schaft. Een deel van de maaltijd moet thuis nog even de oven in, maar het zijn wel allemaal complete maaltijden. Er zit bijvoorbeeld ook een salade bij of een broodje.” 

‘Goedkoper dan pizza’

Woensdag stond bijvoorbeeld kip gadogado met bloemkoolrijst, teriyaki boontjes en Chinese koolsalade op het menu. En hoe meer je bestelt, hoe goedkoper het per persoon wordt. ,,We willen ook aanmoedigen dat mensen gezellig samen eten. Dat is anders dan bijvoorbeeld allemaal een eigen pizza bestellen. En nog goedkoper ook.”

Volledig scherm
Peter Derks en Roland van Baalen van de Spijsbereiders © Spijsbereiders

Naast de maaltijd van vandaag staat die van gisteren ook nog op de site. Van Balen: ,,Die verkopen we tot alles op is. Dit gerecht zal dus vaak uitverkocht zijn.” En om de dag moet er iets vegetarisch op de site verschijnen. ,,Zo is er altijd keuze tussen vlees of vegetarisch, is het idee.” En in het weekend, dan zijn ze dicht. ,,We willen een alternatief bieden voor de drukte doordeweeks. Ik het weekend mag iedereen zelf lekker gaan koken.”

Volledig scherm
Logo van Oven aan Kom eraan © Oven aan kom eraan
  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch