Volledig scherm
Peter van den Wildenberg in de Carpaccio Chop aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Populairste voorgerecht heeft eigen restaurant: Carpaccio met heel veel smaken

Do 6 dec. Het is nog steeds het meest bestelde voorgerecht, dus waarom zou een bezorg- en afhaalrestaurant rondom carpaccio niet mogelijk zijn? Het vergde nog even het nodige testen en proeven, maar inmiddels is de rood-rozegekleurde Carpaccio Chop in de Hinthamereinde open.

Volledig scherm
Carpaccio Chop aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

Waar de liefde voor het vleesgerecht vandaan komt? Initiatiefnemer Peter Van den Wildenberg: ,,Het is een gerecht dat veel mensen aanspreekt. Bovendien zijn er - met het rundvlees als basis - veel variaties mogelijk”, zo legt hij uit. Maar voordat er echt een zaak staat, moest er wel het nodige getest en geproefd worden. Dat deed hij samen met zijn compagnon Bas Timmers. Het begin is natuurlijk die basis: het dungesneden rundvlees. ,,We willen wel een stapje verder gaan. Dus hebben we goed rundvlees uitgekozen. ‘Dit is eigenlijk veel te goed vlees voor carpaccio’, zo kregen we te horen van de slager.”

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Carpaccio Chop aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD

Daarna kwamen de smaken pas. Alle variaties zijn genoemd naar een plaats. ,,De carpaccio Amsterdam heeft bijvoorbeeld zaanse mosterd, zilveruitjes en oude kaas en Marrakesh is pittiger, met onder meer humus en amandel”, zo somt Van den Wildenberg twee gerechten van de kaart op. Maar er zijn ook visvarianten (zalm en tonijn) en een vegetarische carpaccio met knolselderij. ,,We hebben een strakke kaart. Dat maakt ruimte voor specials, die we gedurende het jaar willen gaan maken. Dan kan je denken aan een carpaccio met asperges in het voorjaar, wild in de herfst en daarna eentje met wintergroente.” Een gerecht kost tussen de 9 en 12 euro in het pand waar voorheen De Zusjes zat.

Allemansniche

Volledig scherm
Carpaccio Chop aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD

En ja, je kan van carpaccio best een volledige maaltijd maken. ,,Het gerecht is met brood en salade te bestellen, zo kan je er een maaltijd van maken. We willen verder ook een beetje de grens opzoeken. Denk aan een grotere ‘mannenportie’. Carpaccio wordt nu toch ook nog wel een beetje gezien als een vrouwending.”

Bang dat enkel carpaccio een te kleine nichemarkt is, is Van de Wildenberg in elk geval niet. ,,Ik noem carpaccio ook wel een allemansniche. En vergeet niet: sushi was ooit ook een niche. De markt voor bezorgen en afhalen groeit momenteel hard. Als je naar Amerika kijkt zie je dat er daar veel meer bezorg- en afhaalrestaurants zijn. Deze zijn juist gespecialiseerd op één gerecht.”

De Carpaccio Chop richt zich in elk geval nadrukkelijk op bestellen en bezorgen, en de ambities liggen hoog. ,,We hopen de formule uit te kunnen rollen naar andere steden, bijvoorbeeld als franchiseformule”, vertelt Van den Wildenberg. En dus zijn er roze tafels en bezorgdozen ontworpen. ,,Maar eerst gaan we zorgen dat alles hier staat.”

Volledig scherm
Carpaccio Chop aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Carpaccio Chop aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch