Volledig scherm
Restaurant Da Peppone in de Kerkstraat. © Google Maps

Horecanieuws: Restaurant Da Peppone wordt Disch, een 'bourgondisch shared-dining concept'

Vr 2 feb.  Een nieuwe invulling voor het Italiaanse restaurant Da Peppone in de Kerkstraat. Daar begint in mei Disch, een shared-dining concept met gerechten uit de wereldkeuken, zo vertelt de kersverse uitbater Maarten Hoppenbrouwers.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Logo van Disch © Disch

Hij wil samen met zijn vriendin Amber Hoekstra een restaurant starten dat er nog niet is in Den Bosch, in een 'hippere, bourgondische stijl'. De naam van het restaurant komt van de laatste letters van bourgondisch, zo vertelt Hoppenbrouwers. De bedoeling is een shared-dining concept te beginnen met gerechten uit de wereldkeuken. Hoppenbrouwers vindt het nog te vroeg om zich over concrete gerechten uit te laten. 

Met een binnenhuisarchitect wordt nu een plan gemaakt voor het kleine pandje in de Kerkstraat, waar momenteel 42 zitplaatsen zijn. In de loop van mei moet het nieuwe restaurant open gaan als alles volgens plan verloopt.  Da Peppone is nog open tot 8 februari. De huidige eigenaar van het restaurant, Erik Hoedemakers, vond het eerder dit jaar tijd om iets anders te gaan doen. Da Peppone zat al sinds 1975 in de Kerkstraat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement