Volledig scherm
Tapperij de Keyzer © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Restaurant Menu-et in de Korte Putstraat gaat door als bruine kroeg Tapperij de Keyzer

Do 4 jan. Het kleine restaurantje Menu-et in de Korte Putstraat gaat sinds kort door het leven als ouderwets bruine kroeg Tapperij de Keyzer. Er wordt nog klein begonnen: het horecazaakje is enkel open op donderdag tot en met zondag vanaf vier uur.

Volledig scherm
Tapperij de Keyzer © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Tapperij de Keyzer © Bart Gotink/BD

En met Tapperij De Keyzer keren ook twee oude bekenden terug in het pandje in de Korte Putstraat. De nieuwe uitbaters zijn namelijk René en Anja Schoenmakers, die in 2008 het tegenovergelegen café Klassiek begonnen. Deze zaak deden ze in 2013 echter weer van de hand. Ze zaten ook in tijd in het pand waar ze nu weer intrekken, dat ze uitbaatte onder de naam Proeverij Klassiek. Die zaak veranderde onder een nieuwe uitbater in Menu-et, maar dat restaurant stopte afgelopen november weer, na vijf jaar. 

En dus keren nu René en Anja Schoenmakers terug met Tapperij de Keyzer. Een 'open en klein borrelcafé, ingericht als huiskamer',  zo vertelt René Schoenmakers. Want er is maar plek voor 26 stoelen in de zaak tussen Brasserie De Breton en restaurant Le Méridien. Met staanplaatsen gaat het om in totaal ongeveer 45 man.  Lage en hoge stoelen, tafels en Perzische tapijten wisselen elkaar binnen af. 

Nu alleen nog maar weekend

Een site of Facebookpagina is er nog niet. ,,We zijn nog even low-key begonnen",  stelt Schoenmakers. ,,We zijn ook nog maar open van donderdag tot en met zondag vanaf vier uur. In de zomer wordt dat wel meer, als we ook het terras kunnen gebruiken." Op de kaart staan een aantal speciaalbieren en wijnen. Een maaltijd eten kan niet, wel wordt er mini-tapas uitgedeeld aan iedereen die aan het borrelen is. Ook is er een 'aangeklede koffie' te krijgen. 

Volledig scherm
Tapperij de Keyzer © Bart Gotink/BD

O, en je hoeft niet te speuren naar een diepere betekenis achter de naam. Schoenmakers: ,,Tapperij De Keyzer is eigenlijk redelijk lukraak gekozen. We waren er binnen een kwartier uit."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement