Volledig scherm
PREMIUM
Het is veertig graden: sommige winkels houden de deuren dicht, anderen houden de deuren open © Bart Gotink/BD

In de winter moet de winkeldeur vaker dicht voor het milieu, maar hoe zit dat met veertig graden?

Vr 26 jul. Winkels met de deuren wagenwijd open, ook tijdens die hele koude wintermaanden. De gemeente Den Bosch zou daar eens een kritische blik op gaan werpen en met een Actieplan Binnenstad komen. Tenslotte heeft de stad de ‘ferme wens om onnodig gebruik van energie tegen te gaan’. Het verwarmen van de buitenlucht valt daar wel onder.

Door Bart Gotink

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch