Volledig scherm
De laatste pakjes uitzoeken in speelgoedzaak Bart Smit in Arena Den Bosch © Peter De Bruijn

Intertoys sluit alsnog winkels in Helftheuvel, Rosmalen en Vught, Bart Smit Arena blijft wel

DEN BOSCH - Intertoys sluit nog eens zeventig winkels in Nederland, en daar zitten een paar vestigingen in en om Den Bosch bij. Zo sluit de nieuwe eigenaar - het Portugese Green Swan - naast het filiaal in de Rompertpassage ook de speelgoedwinkel in de Helftheuvel.

Ook de vestigingen in Rosmalen en Vught gaan dicht, zo laat de winkelketen weten. De Bart Smit in de Arena, onderdeel van Intertoys, blijft vooralsnog open. In de filialen die dicht gaan is tot eind mei een opheffingsuitverkoop, waarna het slot op de zaak gaat. 

Eerder maakte de nieuwe eigenaren al bekend dat 91 winkels dicht zouden gaan. Daarbij zaten de vestigingen in Boxtel, Schijndel, Drunen en eentje in Tilburg.  Intertoys had 286 eigen winkels in Nederland voordat de keten failliet ging. Daarvan zijn er 100 franchise-winkels. Mogelijk nemen franchisenemers een enkele winkel nog over, maar dat is uiterst onzeker. De totale omzet van speelgoedwinkels is in de afgelopen tien jaar met de helft gedaald. 

Juist donderdagmorgen maakte de nieuwe eigenaar wat van de nieuwe strategie bekend. Intertoys moet worden omgetoverd tot een waar kinderparadijs. Naar de winkels ga je straks niet alleen meer om Lego en Playmobil te kopen, maar ook om een feestje te vieren. In de zaken moeten hippe en eigentijdse kinderactiviteiten komen, zoals een karaokestudio waar kinderen hun eigen videoclips kunnen opnemen, een escaperoom met de uitdaging om eruit te ontsnappen of gamen in een virtual-reality-omgeving.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch