Volledig scherm
Eerdere editie van het HBO-introfestival © roy lazet

Introfestival Den Bosch verwacht recordaantal studenten en moet volgend jaar zoeken naar nieuwe locatie

Wo 28 aug. Het hbo-Introfestival gaat donderdag verder als het Introfestival, want naast studenten van Avans, HAS, Fontys en de JADS zijn dit jaar ook mbo-studenten welkom op het gratis feest. Dus wordt een recordaantal studenten verwacht op de laatste editie op het Residentieplein, waarna de zoektocht naar een nieuwe locatie start.

Door Bart Gotink

Komend jaar worden de bouwplannen voor het Residentieplein tegenover Avans Hogeschool en de HAS-Hogeschool waarschijnlijk heel wat concreter, dus dat betekent dat het Introfestival voor nieuwe studenten in de stad na jaren een nieuwe plek moet gaan zoeken. ,,We zijn al met de gemeente in gesprek", vertelt organisator Hester Klein Tijssink van Avans Hogeschool. ,,We willen in elk geval liever niet naar de Pettelaarse Schans. In Den Bosch zitten niet veel studenten op kamers, dus wel willen een locatie die met het OV goed bereikbaar is. Maar ik denk dat we er wel uitkomen met de gemeente. Dit is in elk geval niet het laatste introfestival.”

Vijfduizend studenten

Want eerst zullen er aanstaande donderdag een recordaantal studenten op het plein staan, verwacht Klein Tijssink. Studenten in Den Bosch krijgen gratis toegang, maar moeten zich wel van te voren aanmelden. ,,We zitten nu op dik vijfduizend aanmeldingen en het wordt mooi weer. Zelfs als een deel van de studenten dus niet komt opdagen, komen we op een record.”

Volledig scherm
Hbo-introfestival: Mark en Kate genieten van een biertje tijdens het optreden van feest DJ Ruud © roy lazet

Het festival, dat wordt gehouden op het evenemententerrein het Paleiskwartier, wordt door en voor studenten georganiseerd. Afgelopen mei heeft daarom bijvoorbeeld The Battle of the DJ’s plaatsgevonden, waar twee studenten een plek op het podium van het festival hebben bemachtigd. Verder zijn dit jaar onder andere artiesten als Afro Bros en Buren van de Brandweer op het hoofdpodium te zien. Tijdens het festival, dat duurt van 17 tot 23 uur, zijn verschillende studentenverenigingen, bedrijven en organisaties aanwezig om zich te presenteren. 

Avans werkt verder hard aan de duurzaamheid van het festival door het energiegebruik te beperken. Ook worden er sinds vorig jaar hardcup statiegeldbekers gebruikt  in plaats van plastic wegwerpbekers, dat tot veel minder restafval leidt.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch