Volledig scherm
De Sint Cathrien aan de Kruisbroedershof, © Sandra Peerenboom

Is de Sint-Cathrienkerk eigenlijk nog in beeld als tijdelijke theaterzaal?

Di 12 feb. De initiatieven voor (tijdelijke) theaters volgen elkaar steeds sneller op, zo lijkt het. Maar hoe zit het eigenlijk met de Catharinakerk aan het Kruisbroedershof, vroeg Paul van der Krabben van het Bosch Belang zich gisteravond af tijdens de raadscommissie Bedrijvigheid. 

Door Bart Gotink

De kerk was altijd in beeld als tijdelijk theater, om de periode tussen sloop en nieuwbouw van het huidige theater aan de Parade te overbruggen. Het karakteristieke gebouw zou eigenlijk tussen het najaar van 2017 en het voorjaar van 2020 de functie krijgen van theaterzaal, met ruim 600 plaatsen. Maar toen liep alles anders met de sloop en nieuwbouw van het theater. Inmiddels liggen er ook twee andere plannen klaar. In de Brabanthallen wordt een grote entertainmentzaal gebouwd voor 600 tot maximaal 1150 leren theaterstoelen. In de Kaaihallen op de Tramkade wordt door het Theater aan de Parade en de Verkadefabriek gewerkt aan een plan voor de komende tien jaar

En de kerk? Die kerk staat nog altijd leeg. Veel duidelijkheid over of het plan nog bestaat om daar een tijdelijk theater te vestigen, kon wethouder Mike van der Geld (D66) ook niet geven. ,,5 februari hebben we de uitgebreide plannen voor de Kaaihallen gekregen. Dat nemen we mee in de afweging. We zijn in gesprek met alle partijen, ook over de financiële afwikkeling van alle plannen. Het huidige budget is daarbij leidend.”

Nog deze week zal de wethouder een brief sturen, waarin hij op andere vragen ingaat. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch