Volledig scherm
De gebakkraam voor het station © Nicole Vermolen

Ja, wat doet ‘de lelijkste gebakkraam ooit’ eigenlijk voor het station van ‘de mooiste stad van het land’?

Do 31 okt. We trappen dit verhaal af met een tweetje. 

We zien een foto van een grijs met zuurstokroze kraam waarin churros, wafels en oliebollen gebakken worden. De feestdagen komen er weer aan en sinds vorig jaar staat er daarom een gebakkraam op het Stationsplein. Toen was deze nog rood-wit, klachten kwamen er niet. Terwijl er een hoop eisen worden gesteld aan de welstand van zo ongeveer elk bankje in de stad, moppert Twitter over deze oliebollenkraam.

Volledig scherm
Tweets over gebakkraam © Twitter
Volledig scherm
Tweets over gebakkraam © Twitter
Volledig scherm
Tweets over gebakkraam © Twitter

Een oproep tot reageren levert welgeteld nul positieve reacties op. Een kort polletje wijst uit dat 72 procent (Twitter) danwel 75 procent (Instagram) de kraam liever betitelt als ‘heel lelijk’ dan 'gezellig’. En dan moeten we er ook nog langer dan ooit tegenaan kijken, lijkt het. Want wie nu een oliebol koopt, moet eigenlijk nog negen weken wachten met opeten. Ik raad dat af. 

Uitbater Nicole Vermolen laat ondertussen weten dat ‘iedereen wel een mening mag hebben over de kraam'. ,,Maar ik vind hem wel heel mooi.” En er komen nog Bossche elementen op, vertelt ze. ,,Het wordt een echte Bossche gebakkraam.” En nee, welstandeisen zijn er inderdaad niet, vertelt ze ook. ,,Want het staat niet vast, maar is een seizoensgebonden kraam.” Vermolen staat nog oliebollen te bakken tot 12 januari in de ‘voor sommige misschien lelijkste kraam, maar wel met de lekkerste bollen’, maakt ze nog even haar punt.

Stemmen kan in elk geval nog, als een soort vrijblijvend advies aan uitbater en gemeente voor eind 2020. En misschien moeten we ons ook niet te druk maken, nu we net in een jaar zitten zonder Winterparadijsophef. Want, zo concludeert mijn Tilburgse collega al:

Blijkt uiteindelijk alles toch weer relatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch