Volledig scherm
Jeffrey, Lennart en Kevin (vlnr) hebben het vervallen pastoriegebouw van de Sint Cathrienkerk gekraakt © Roel van der Aa

Krakers Cathrienkerk mogen nog even blijven met een antikraakovereenkomst

Vr 1 jul. De krakers in de parochie van de Sint Cathrienkerk tekenen aankomende week een overeenkomst met Camelot. Daarmee kunnen de krakers voorlopig blijven met een antikraakconstructie, zo bevestigt kraker Lennart Vonk.

De krakers van het kerkgebouw trokken daar afgelopen november in. Vorige maand sommeerde het Theater aan de Parade de krakers echter om binnen zeven dagen vertrekken, omdat ze de huur hadden opgezegd. Het pand ging dus weer terug naar het kerkbestuur, dat graag een leeg gebouw terug wenste.

Dat kerkbestuur gaf echter ook aan nog geen concrete plannen te hebben voor een invulling. Daarop zijn er opnieuw gesprekken geweest, waarbij De Bossche Groenen heeft bemiddeld. Met antikraakorganisatie Camelot is nu een overeenkomst bereikt, die aankomende week zal worden ondertekend. ,,Er is dus nog niks definitief vastgelegd,maar we verwachten dat het komende week helemaal rond is", aldus Vonk. Komende tijd kunnen de krakers daarmee dus nog blijven in de parochie aan het Kruisbroederhof.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement