Picasso in Den Bosch blijft tot en met 22 maart dicht
Volledig scherm
Picasso in Den Bosch blijft tot en met 22 maart dicht © Facebook Restaurant Picasso

Meer horecazaken sluiten de deuren in Den Bosch: ‘Gezondheid staat voorop’

HORECAVr 13 mrt. Horecagelegenheden in Den Bosch sluiten steeds meer de deuren. Restaurant Picasso, Proeflokaal 't Paultje en pub Thornbridge laten via social media weten de deuren voorlopig te sluiten.

Donderdag maakten enkele horecazaken al bekend de deuren voorlopig te gaan sluiten. ,,Ik heb vanmorgen anderhalf uur door de woonkamer staan banjeren. Wat is nou het beste om te doen?", zegt Van Dijk. ,,Maar de helft van mijn personeel staat al een tijd te snotteren. Ik heb de afgelopen tijd tien tot vijftien mensen naar huis moeten sturen", vertelt hij. ,,Soms moet je ook een keuze doen. Je kan ook blijven aanmodderen, maar het is ook goed om te zeggen: ‘Dit kan gewoon niet.’ Gezondheid staat voorop. Voor mijn medewerkers en ook mijn klanten.”

Reserveringen afgezegd

En dus besloot Van Dijk om de deuren tot en met 22 maart te sluiten. ,,Vervolgens bekijken we het van dag tot dag.” Alle reserveringen worden door het restaurant afgebeld, maar veel werk is dat niet. ,,Veel mensen  gaven al aan te willen afzeggen. En daarnaast hebben we de afgelopen tijd veel afmeldingen gehad. We hebben plek voor 130 mensen en vanmorgen keek ik in de agenda en zag ik dat er nog maar 32 reserveringen waren. Dat is niks.” Het maakte de keuze ook wel iets makkelijker. ,,Maar het blijft heel vervelend", zegt Van Dijk.

Volgens de ondernemer zijn er nog andere restaurants in de binnenstad die twijfelen over het sluiten van de deuren. ,,En ik kan me voorstellen dat de overheid zegt dat de horeca vanaf maandag op slot gaat. Het zou een harde klap zijn. Maar als we weer open zouden mogen, geloof ik erin dat we met z'n allen de schouders eronder zetten en er vol voor gaan.”

't Paultje en Thornbridge

Ook Proeflokaal 't Paultje (Lepelstraat) en pub Thornbridge 's-Hertogenbosch (Koninginnelaan) laten weten de deuren voorlopig te sluiten. Zij laten weten de richtlijnen van het RIVM te volgen. Wanneer ze weer open zijn, kunnen ze niet zeggen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch