Volledig scherm
PREMIUM
Gezelligheid op de Bossche Markt met Marianne Weber en John de Bever tijdens Festival van het Levenslied. © Roel van der Aa

Niet aantal bezoekers maar kwaliteit voorop bij nieuw evenement Den Bosch, wegwerpbekers verboden in 2022

updateDo 5 sep. Er komen steeds meer evenementen in Den Bosch, maar het aantal locaties blijft beperkt. Dus wil de gemeente bij nieuwe feesten meer dan voorheen sturen op kwaliteit. Evenementen die zich richten op jongeren, cultuur, datastad en die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, krijgen voortaan voorrang. De plastic wegwerpbeker moet in 2022 verboden worden. 

Door Bart Gotink

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch