Volledig scherm
Edwin Kats van restaurant Noble © Jeroen van Eijndhoven / PVE

Noble beste restaurant van regio Den Bosch, aldus Gault&Millau

Di 7 nov. Met een score van 16 is Noble dit jaar door Gault&Millau beoordeeld als het beste restaurant in de regio. Het restaurant aan het Wilhelminaplein laat daarmee een reeks restaurants met een 14 punten achter zich: Sense (Jeroen Boschplein), De Heer Kocken (Vught), 't Misverstant (Vught) en Die Heere Sewentien (Rosmalen).

Door Bart Gotink

Patron cuisinier Edwin Kats kreeg eind vorig jaar ook al een Michelinster. In de eerder deze week verschenen editie van de Lekker haalde het restaurant echter niet de top 100 van beste restaurants in Nederland. Ook Sense heeft een Michelinster, maar viel in de Lekker buiten deze top. Volgende maand worden deze sterren opnieuw uitgereikt. 

De gids van GaultMillau van 2018 werd maandagavond gepresenteerd. GaultMillau is in Nederland wat minder bekend en vooral in Frankrijk en België een 'grote naam'. Het Franse bedrijf werkt met een puntensysteem (1 tot 20 punten), waarbij restaurants met minder dan 10 punten niet in de gids worden vermeld. Een beoordeling van 10 tot 12 punten houdt in: 'brasserie of restaurant van een eerlijk tot interessant niveau'. Bij 13 en 14 punten: 'goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel'.

In de gids zijn verder ook Auberge de Veste (Uilenburg, 13 punten), Fabuleux (Verwersstraat, 13 punten), Shiro (Uilenburg, 12 punten), Artisan (Verwersstraat, 12 punten), Le VIN'x (Verwersstraat, (12 punten), Hendrik van Maurick (Vught, 12 punten) en Citrus (Lange Putstraat, 11 punten) opgenomen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement