Volledig scherm
Bregje Geurtsen van woonwinkel Wanderwood en Oerwoud © Peggy Janssen / Linda van der Ham

Ook andere oprichter Oerwoud begint tweede winkel: woonwinkel WanderWood moet in januari open

Wo 28 nov. Een ‘urban-, jungle- woonwinkel’, met kamerplanten en interieuren uit alle windstreken. Dat is de winkel die Bregje Geurtsen, mede-oprichter van Oerwoud, voor ogen heeft in de Snellestraat. 

Door Bart Gotink

De nieuwe winkel WanderWoord moet in januari openen in het smalle winkelstraatje. Daarmee starten beide oprichters van Oerwoud ook een eigen zaak: vorige week kondigde Larisa Versluis namelijk ook al aan een eigen zaak te beginnen, genaamd Plant. Beiden benadrukken dat Oerwoud in de Vughterstraat wel gewoon blijft bestaan. ,,We willen alleen beiden ook graag een andere richting op", vertelt Geurtsen. ,,En daarvoor hebben we niet de ruimte in Oerwoud.” Zo wil Geurtsen graag meer verkopen dan de planten die bij Oerwoud kunnen worden aangeboden. 

Volledig scherm
Sfeer van Wanderwood © Peggy Janssenw / Linda van der Ham

Dus start Geurtsen, van huis uit mode-designer en afgestudeerd aan de Kunstacademie Arnhem, nu de woonwinkel WanderWoord in de Snellestraat. Dat doet ze in het pand waar nu nog De Snoepboom zit. Daar gaat ze voor de verkoop van kamperplanten en een passende woonstijl. Volgens Geurtsen gaat het om een mix aan stijlen. ,,Van hip Scandinavische en traditioneel Marokkaans, tot ambachtelijk Afrikaans en spiritueel Aziatisch.” Als voorbeeld spreekt ze onder over handgeknoopte, wollen Berber tapijten, rotan meubels, dekens en kussens, handgevlochten manden en houten muurdecoratie. Het gaat daarbij zoveel mogelijk om duurzame, ethische en natuurlijk materialen. Geurtsen: ,,Ik merk dat steeds meer klanten worden geïnspireerd door het interieur dat ik met veel aandacht bij Oerwoud heb neergezet. Ik zie de winkel dan ook als mijn atelier en ben daarin altijd op zoek naar het perfecte plaatje.”

Het pand, waar voorheen De Snoepboom in zat, is ongeveer net zo groot als dat Geurtsen bij Oerwoud tot haar beschikking heeft. De winkel moet half januari open gaan.

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch