Volledig scherm
PREMIUM
Opera op de Parade in Den Bosch. Vanwege de hitte werd het plein geruime tijd gesloten. Dat ergerde een aantal bezoekers. © Peter de Bruijn/BD

Opera op de Parade; wat kunnen sommige volwassenen zich kinderachtig gedragen

COLUMNDo. 27 juni DEN BOSCH - Wat kunnen sommige volwassen mannen en vrouwen zich kinderachtig gedragen. Dat gebeurde dinsdag in de aanloop naar de Opera op de Parade. Een keer per jaar voert Opera Zuid met philharmonie zuidnederland bij de Sint-Jan een populaire opera uit. Gewoonlijk begint het ‘s avonds om acht uur. Maar het plein verandert al heel wat uren eerder in een picknickplaats.

Tientallen liefhebbers zetten daar hun klapstoel neer. De koelboxen zijn gevuld met proviand. Geen broodjes ham of kaas en melk. Maar eerder een luxe sandwich met zalm. Vaak is een wijnkoeler voor het grijpen om de ‘bubbels’ koel te houden.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch