Oranjekade Festival pakt uit dit seizoen.
Volledig scherm
Oranjekade Festival pakt uit dit seizoen. © Oranjekade Festival

Oranjekade Festival wordt groter dan ooit na vertrek Kingsland uit Den Bosch

DEN BOSCH - Eventjes was er de vrees dat met het vertrek van Kingsland Den Bosch een héél rustige Koningsdag tegemoet zou gaan. Maar op de Tramkade pakt de organisatie van Oranjekade Festival groter uit dan ooit. En in de stad komen Snollebollekes, René Schuurmans en Wilbert Pigmans een feestje bouwen.

Op de Tramkade zijn met Koningsdag vier podia te vinden. Dit komt doordat de Tramkade, Van Aken in het Werkwarenhuis en De Bossche Brouwers de handen ineen hebben geslagen. ,,Samen kun je meer dan alleen", stelt Nils Dierx van het organiserende Van Zuid Events. ,,Nadat Kingsland aangaf te verhuizen, bleef Oranjekade Festival als laatste festival over. Dus dan wil je iets goeds neerzetten.”

Oranjekade Festival pakt uit dit jaar.
Volledig scherm
Oranjekade Festival pakt uit dit jaar. © Peter De Bruijn

Met namen als David Vunk, Sevn Alias, Winne en Dmitri heeft de organisatie naar eigen zeggen grote namen vastgelegd. Op de vier verschillende podia komen house, techno, hip-hop, disco en rock ‘n roll voorbij. Ook is er een silent disco en een karaokefeest. 

Toen Kingsland in januari aangaf dit jaar niet in Den Bosch te zullen zijn, gaf wethouder Mike van der Geld aan zich geen zorgen te maken. ,,Er komt hoogstwaarschijnlijk ook een nieuw jongerenfestival, elders in de stad. Maar meer kan ik daar nog niet over zeggen omdat het ook aan de organisator is om daarover te communiceren", vertelde hij toen. Of hij op Oranjekade Festival doelde, kon de gemeente dinsdagmiddag niet zeggen.

Tekst gaat verder onder foto.

Kingsland vertrekt uit Den Bosch, maar Oranjekade Festival pakt groter uit dan ooit
Volledig scherm
Kingsland vertrekt uit Den Bosch, maar Oranjekade Festival pakt groter uit dan ooit © Roel van der Aa

Snollebollekes op Parade

Verderop in de stad, op de Parade, komen bekende acts als Snollebollekes, John West, René Schuurmans en Wilbert Pigmans een feestje bouwen. ,,Het is nog niet bekend wie precies komen en wanneer zij optreden. Maar de belangstellenden hoeven er niks voor te betalen’’, aldus organisator Jan Dirk Vis.

Snollebollekes
Volledig scherm
Snollebollekes © ANP Kippa

In samenwerking met indebuurt Den Bosch