Volledig scherm
Ton Rombouts (links) en Willem van der Schoot (rechts) bij de Sint-Jan © Stichting Nationaal Monument Sint-Jan

Rombouts nieuwe voorzitter van Nationaal Monument Sint Jan: ‘Hier kun je geen nee tegen zeggen’

DEN BOSCH - Ton Rombouts wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Nationaal Monument Sint Jan. ,,Als je gevraagd wordt om voorzitter te worden van de stichting die zich inzet voor de instandhouding van de Sint-Jan, kun je simpelweg geen ‘nee’ zeggen", stelt de oud-burgemeester.

Daarmee volgt Rombouts de vorige voorzitter Willem van der Schoot op. Hij nam op 25 november afscheid, nadat hij sinds 2011 voorzitter was geweest van de stichting. Het doel van deze stichting is het geld inzamelen voor de instandhouding van de kathedraal. 

Volledig scherm
De Sint-Jan in Den Bosch © Domien van der Meijden/BD

,,De Sint-Jan is één van de belangrijkste monumenten van ons land waar we zuinig op moeten zijn”, stelt Rombouts. ,,Als eerdere generaties deze kathedraal konden bouwen, moeten wij toch in staat zijn haar te onderhouden? Dat is de ereplicht van onze generatie: in stand houden wat vroegere generaties met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd. Zodat ook latere generaties er nog rust, inspiratie en kracht kunnen vinden.” 

De stichting becijferde eerder dat vanaf 2020 jaarlijks zeker zo’n 370.000 euro nodig is om te besteden aan de Sint-Jan. Uitgangspunt is om 20 procent van de kosten te financieren, als landelijke overheid, provincie en gemeente de overige 80 procent betalen. De stichting kreeg eerder dit jaar een bedrag van 5 miljoen euro toegezegd van het rijk voor de periode tot 2028.

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch