Volledig scherm
Marcelino Wunderlich als Ruben Nicolai © Jasper Suyk

Ruben Nicolai komt als Marcelino Wunderlich naar het Oktoberfest in Den Bosch

Di 28 aug. Ruben Nicolai zal op 12 en 13 oktober langskomen op het allereerste Oktoberberfest in Den Bosch. De line-up van het feest op de Parade is daarmee compleet. 

Ruben Nicolai komt langs als zijn alter ego Marcelino Wunderlich, de zoon van Klaus Wunderlich, een Duits muzikant. De cabaretier werd bekend van De Lama's, maar treedt inmiddels ook regelmatig als zijn typetje Wunderlich. 

Naast Wunderlich komt ook Dennie Christian, Der Rudi (van de 'biertje!'-reclame), Legata Lederhosen Power en de DJ Crew langs om de in Lederhosen gestoken bierdrinkers te vermaken. De optredens zijn op vrijdag en zaterdag van 19 uur tot 1 uur 's avonds.

Op zaterdagmiddag tussen 13 en 18 uur is er een gratis programma op de Parade. Dan komen onder andere leden van de band van Guus Meeuwis langs als Blech Bizarr, die vooral op blaasinstrumenten spelen. Verder zullen dan ook ‘Der Waldrum Musikanten’ en ‘Dubent’ optreden. 

Half oktober komt er op de Parade een hangartent te staan van 25 bij 50 meter. Daar gaat in totaal 2000 man in, die uit pullen bier gaan drinken. De organisatie verwacht dat het Oktoberfest uitverkoopt. In veel andere steden in Nederland, vooral in Brabant en Limburg, zijn ook al populaire Oktoberfeesten te vinden.