Volledig scherm
Terrassen op de Parade. © Marc Brink/BD

Ruimere terassen en een bushalte die voor joker staat

D0 5 Jul.  Met dit weer is natuurlijk iedere horeca-ondernemer blij met zijn of haar terras. Op de Parade zijn ze extra tevreden. Want sinds een poosje mogen ze er tientallen (nieuwe) stoelen bij zetten. Met keitjes is de rand van het plein opnieuw ingericht. En nieuwe parasols maken het geheel 'af'.

Door Marc Brink

,,Het is een mooier geheel", zegt een vrouw van middelbare leeftijd op het terras van stadsherberg 't Pumpke. ,,Het is gezelliger", zegt haar vriendin.

,,Je kunt nu niet meer over alle terrassen lopen. Dat is jammer'', zegt een van de vrouwen wijzend naar een bloembak en een paar banken die het terras van 't Pumpke afbakenen. ,,Dat horen we wel vaker van mensen. Ik vertel de gasten geregeld dat ze over het plein kunnen lopen", zegt eigenaar Otto van den Groenendaal.

Quote

Je kunt onder de bomen lopen. Dat is toch een prachtig wandelpad

Bernhard Kuenen

,,Je kunt pal langs de terrassen lopen. Of onder de bomen. Dat is toch een prachtig wandelpad'', zegt Bernhard Kuenen die als eigenaar van grand café Silva Ducis het aantal zitplaatsen heeft zien toenemen van 50 naar 68. Net als enkele collega's heeft hij gekozen voor een combinatie met banken. ,,Bij het Hart van Brabant komen er maandag zeventien te staan. Dan zijn alle terrassen compleet'', zegt Kuenen.

Toch komen er over een poosje weer stratenmakers. Want de gemeente laat de rand van alle terrassen vernieuwen zodat ook gebruikers van elektrische rolstoelen er terecht kunnen.

En de bushalte met informatiepaneel moet weg. ,,Die staat al ruim drie jaar voor joker want er stopt geen bus meer. Onbegrijpelijk dat de gemeente dat ding niet heeft weggehaald toen de boel hier open lag'', zegt Kuenen.

De gemeentewoordvoerder benadrukt dat het niet zo eenvoudig is. ,,Het lijkt een mast met een bord. Maar de techniek erachter is vrij complex. Er zijn verzoeken bij de provincie om de paal op de Parade en andere locaties te verplaatsen. Dat moet als geheel."