Rustige Bossche weekmarkt door coronavirus: ‘Het scheelt de helft’

videoDEN BOSCH - Ook de Bossche weekmarkt ondervindt de gevolgen van het coronavirus. De vraag nu: was dit voorlopig de laatste weekmarkt in Den Bosch?

Door de Hooge Steenweg loopt een vrouw met een zwart mondkapje op en handschoenen aan langs de kraampjes. Ze valt op, want ze is de enige die deze maatregelen neemt in de strijd tegen het coronavirus. Een paar mensen kijken haar hoofschuddend na. Verder is het op de Hooge Steenweg bij lange na niet zo druk als normaal met een weekmarkt.

Een kraampje op de Hooge Steenweg heeft het in ieder geval wél druk, want daar staan flessen handgel in de verkoop. ,,Vorige week stond ik in Helmond, daar was het héél rustig. Hier krijg ik ze wel verkocht", zegt de verkoper. Om er zelf aan toe te voegen: ,,Maar het is wel dubbel om te verdienen aan iemand anders zijn angst.”

Een rustige Bossche weekmarkt
Volledig scherm
Een rustige Bossche weekmarkt © Roel Kuilder
Een rustige Bossche weekmarkt
Volledig scherm
Een rustige Bossche weekmarkt © Roel Kuilder

Even verderop, op de Markt, ondervinden ze ook de gevolgen van het coronavirus. ,,Normaal kun je hier over de koppen lopen", vertelt marktkoopman Huubi Schumacher zittend op zijn kraampje op een héél rustige Markt. 

‘Zoiets nog nooit meegemaakt’

Hij staat al 25 jaar op dezelfde plek. Zijn sokken, panty's en alles ertussenin liggen en hangen in zijn kraam, maar nagenoeg niemand is daar in geïnteresseerd. ,,Er zijn veel minder bezoekers dan normaal", zegt hij. ,,Het scheelt minimaal de helft. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. De omzet valt vandaag ook héél erg tegen.”

Een rustige Bossche weekmarkt
Volledig scherm
Een rustige Bossche weekmarkt © Roel Kuilder

‘We moeten afwachten’

Diep vanbinnen verwacht hij dat hij volgende week niet op de Markt staat. ,,Ik denk dat alles op slot gaat komende week", zegt hij. ,,Deze week hebben enkele kramen al afgezegd. Iedereen heeft het erover. We hebben ook geen idee wanneer alles weer normaal is. We moeten maar afwachten.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch