Volledig scherm
De nieuwe winkel van Sissy Boy in de Verwersstraat © Sissy Boy

Sissy-Boy opent eerste winkel sinds overname, nieuw concept in pand van Robbies in Den Bosch

Di 26 nov. Sissy Boy heeft donderdag haar deuren geopend in de Verwersstraat. Het is het eerste nieuwe filiaal van de keten sinds deze na een faillissement werd overgenomen.

Volledig scherm
De nieuwe winkel van Sissy Boy in de Verwersstraat © Sissy Boy

Door Bart Gotink

Sissy Boy zat voorheen aan de Hooge Steenweg, maar heeft nu zijn intrek genomen in het oude bankgebouw waar tot voor kort warenhuis Robbies zat. In dat pand uit de dertiende eeuw werden destijds ook al spullen van Sissy Boy verkocht. In de kelder van het pand is de oude kluis nog altijd te zien, kondigt de keten aan.

Volledig scherm
De nieuwe winkel van Sissy Boy in de Verwersstraat © Sissy Boy

In de nieuwe formule van Sissy Boy neemt de horeca een grotere plek in. Zo is er ruimte om koffie te drinken en te flexwerken. Ook lanceert het merk met de opening van de zaak haar eigen wijn. In Den Bosch moet straks alles van het merk te vinden zijn, zoals mode en spullen voor in huis. Volgens de Termeer Groep, eigenaar van de keten, is het merk ‘bijzonder sterk en blijft in de kern onveranderd’. ,,Wel zullen er dingen worden toegevoegd en aangescherpt.”

Sissy Boy werd na het faillissement overgenomen door de De Termeer Groep uit Tilburg, die ook eigenaar is van onder meer Sacha en Manfield. Veel staffuncties zijn daarbij naar Tilburg verhuisd. Daar werkt het bedrijf ook aan een nieuw magazijn, dat in het tweede kwartaal van 2020 moet worden opgeleverd. Daarna krijgt het bedrijf ook een nieuwe webshop. Sissy Boy telt nu 43 winkels in de Benelux, waarvan de nieuwe eigenaar er zoveel mogelijk open wil houden.

Volledig scherm
De nieuwe winkel van Sissy Boy in de Verwersstraat © Sissy Boy

Robbies hield het begin dit jaar voor gezien, nadat het concept de afgelopen jaren wel enkele prijzen had gewonnen. ,,Vooral de horeca en enkele onderdelen van de winkel doen het goed", sprak  Nikkie van Leeuwen bij de sluiting. ,,Maar bijvoorbeeld de kleding blijft achter bij de verwachtingen. De retail heeft het zwaar. Doorgaan is geen optie. Het kan niet langer meer. ”

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch