Volledig scherm
Nieuw uiterlijk voor de winkels op station Den Bosch © NS

Smullers en andere zaken in passerelle op de schop: station Den Bosch krijgt 'frisser’ uiterlijk

straatbeeldDi 14 jan. Even geen kroketje uit de muur: de Smullers op station Den Bosch ondergaat momenteel een grondige verbouwing. Ook de andere zaken in de passerelle volgen, al zal de verbouwing daar minder ingrijpend zijn.

Volledig scherm
Verbouwing van winkels en horeca op station Den Bosch © Marc Brink/BD

,,Alle winkels in het midden van het station krijgen van buiten een andere look”, geeft een woordvoerder van de NS aan. Dan gaat het dus onder meer om de Etos, de Broodzaak en Swirls. ,,We gaan de grijze platen langs de zijkanten aanpakken. Daarmee moet het allemaal wat frisser worden.”

De doorgang zal daarbij altijd open blijven voor reizigers. Alle winkels en horecazaken blijven ook gewoon open, geeft de zegsman aan. Behalve dus de Smullers: die grijpt de verbouwing aan om de hele uitstraling van de zaak wat op te frissen. Het concept zal verder wel grotendeels hetzelfde zijn. 

De werkzaamheden moeten eind januari al zijn afgerond.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

Volledig scherm
Verbouwing van winkels en horeca op station Den Bosch © Marc Brink/BD
  1. IJzeren Man Vught moet illegale parkeersituatie terugdraaien óf met een héél goed verhaal komen
    PREMIUM

    IJzeren Man Vught moet illegale parkeersi­tu­a­tie terugdraai­en óf met een héél goed verhaal komen

    VUGHT - Bas van de Ven, eigenaar van recreatiecomplex de IJzeren Man in Vught krijgt tot 1 april de tijd om alle illegaal aangebrachte parkeervoorzieningen te verwijderen en het hele terrein in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Doet hij dat niet dan volgen er sancties míts hij de gemeente ervan overtuigt dat de aanpassingen wél passen binnen het bestemmingsplan. ,,De uitbreiding is niet illegaal”, houdt Van de Ven namelijk vol.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch