Volledig scherm
Het is koud in een woning in de Zuiderschans © copyright Marc Bolsius

SP: Gemeente moet om tafel met Zayaz en Camelot over situatie in studentenflat Zuiderschans

Do 6 dec. De gemeente moet met Zayaz en Camelot om de tafel gaan zitten om de problemen in studentenflat Zuiderschans nog voor het einde van dit jaar aan te pakken. Dat wil de SP.

Studenten hebben daar geregeld geen verwarming of warm water, zo bleek uit gesprekken met studenten in het Brabants Dagblad. Ook zijn veel van de douches kapot, terwijl de veelal internationale studenten wel gewoon tot 550 euro per maand aan huur betalen. Eén van de studenten gaf aan met spijkerbroek en jas in bed te kruipen tegen de kou. 

,,Er wordt duidelijk geprofiteerd van het gebrek aan studentenhuisvesting", zo stelt de SP nu in vragen aan het college. ,,Onze fractie vindt het onbestaanbaar dat dit binnen onze gemeente plaatsvindt.” De partij wil onder meer weten of het college van B en W ook vindt dat ‘een toekomstige sloop van het complex niet betekent dat er weinig tot geen onderhoud gepleegd hoeft te worden'.  ,,Bent u bereid om met zowel Zayaz als Camelot om de tafel te gaan zitten om deze problemen nog voor het einde van dit jaar aan te laten pakken", vraagt de partij. Ook vinden de socialisten dat er meer gebouwd moet worden voor studenten om het tekort aan woonruimte tegen te gaan. 

  1. Storing in Bossche parkeergarages duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen
    PREMIUM

    Storing in Bossche parkeerga­ra­ges duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen

    DEN BOSCH - De storing die dinsdagochtend ontstond in alle gemeentelijke parkeergarages in Den Bosch is waarschijnlijk in een aantal gevallen ook donderdag niet voorbij. Gratis parkeren is mogelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente loopt de gemeente naar schatting maximaal 25.000 euro mis aan parkeerinkomsten. ,,De gemeente heeft inmiddels richting externe leverancier aangegeven deze in gebreke te stellen’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch