Alle winkels hebben een nieuwe uitstraling gekregen.
Volledig scherm
Alle winkels hebben een nieuwe uitstraling gekregen. © Roel Kuilder

Station Den Bosch op de schop: ‘Die lelijke grijze platen zijn in ieder geval weg’

StraatbeeldDi 3 mrt. Het heeft twee maanden geduurd, maar dan heb je ook wat. (Bijna) alle winkels op de passage over de sporen op station Den Bosch zijn de afgelopen tijd aangepakt en hebben een nieuwe uitstraling. Maar daarmee zijn de werkzaamheden op het station nog láng niet klaar.

De Mr. Long staat nog in de steigers en op de Etos staat ‘NAT’, maar de Broodzaak, Swirls en Smullers zijn allemaal flink opgeknapt. In januari gingen de werkzaamheden van start. ,,Die lelijke grijze platen zijn in ieder geval weg", aldus Arno LeBlanc van de NS. Eerder had elke winkel zijn eigen gevel, maar dat is verleden tijd. ,,We willen dat alles dezelfde uitstraling heeft", zegt de woordvoerder.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Etos is ‘NAT’
Volledig scherm
De Etos is ‘NAT’ © Roel Kuilder

Nog meer werkzaamheden

Maar het einde van de werkzaamheden is nog niet in zicht. De groen/gouden constructie van de overkappingen van de perrons wordt bijvoorbeeld opnieuw beschilderd. En dat is nodig ook. Vooral de groene verf aan de buitenkant van de constructie bladdert flink af, waardoor je flink wat grijze plekken ziet. ,,Maar dat kan niet allemaal tegelijk. Dus dat doen we gefaseerd", aldus LeBlanc.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het groen bladdert af en de constructie kan wel een likje verf gebruiken.
Volledig scherm
Het groen bladdert af en de constructie kan wel een likje verf gebruiken. © Roel Kuilder

Het dak gaat eraf

Verder gaat het dak bij sporen 6 en 7 er letterlijk af, want het wordt vervangen. En tussen diezelfde sporen verhuist de kiosk een stuk naar achteren, zodat reiziger er meer ruimte hebben. ,,Het is er nu best vaak druk en reizigers staan op elkaar. Met het verplaatsen van de kiosk, hopen we dat op te lossen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Bij de sporen 6 en 7 gaat het dak er letterlijk af.
Volledig scherm
Bij de sporen 6 en 7 gaat het dak er letterlijk af. © Roel Kuilder

‘Eigenlijk is dit station te klein’

Als alles volgens planning gaat, zijn deze werkzaamheden in november allemaal afgewerkt. Maar LeBlanc kijkt verder. ,,Eigenlijk is dit station te klein", zegt hij. ,,Dus we kijken naar de mogelijkheden om dit in de komende jaren helemaal aan te gaan pakken. Op welke schaal dat gaat gebeuren, dat durf ik niet te zeggen. Maar dat er íets gaat gebeuren, dat wel.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Mr. Long in de steigers.
Volledig scherm
Mr. Long in de steigers. © Roel Kuilder

Blogs