Volledig scherm
Alleen de gevel staat nog overeind bij bouwproject de Negen Heren aan de Zuid-Willemsvaart © copyright Marc Bolsius

Straatbeeld: Alleen de gevel is er nog

Wo 31 jul. Er worden negen splinternieuwe woningen gebouwd, maar de gevel aan de Zuid-Willemsvaart is beschermd stadsgezicht. En dus is de gevel alles wat er overblijft van het bouwvlak waar ooit onder meer het Europees Keramisch Werkcentrum stond. 

Alles achter de gevel is inmiddels gesloopt, en dus moet die enkele rij stenen goed gestut worden om niet omver te klappen.

In een jaar tijd verrijzen aan de vaart en in het gebied erachter, waar ooit het Drie Mollen Complex stond, negen grote woningen genaamd Negen Heren. De achterste woningen komen daarbij te liggen aan een stuk droog stuk Binnendieze, dat bij archeologische werkzaamheden naar boven kwam. Over dat stroompje wordt ook een openbaar bruggetje gebouwd.

Alle huizen hebben vier of vijf slaapkamers, twee badkamers en een tuin en zijn 200 tot 250 vierkante meter groot. Alle woningen zijn al verkocht, voor prijzen tussen de negen ton en 1,4 miljoen. Eind van het jaar moeten de woningen worden opgeleverd. 

Impressies van hoe het wordt:

Volledig scherm
Volledig scherm
Impressie van Negen Heren © MWPO
 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch