Volledig scherm
De praalwagen van Ut Spek bij het WK Handboogschieten © Paul Roovers/BD

Straatbeeld: Carnaval en het WK-Handboogschieten

Di 4 jun. Eerder dit jaar trok de praalwagen van Ut Sepke nog door Oeteldonk, nu staat de wagen naast de banen van het WK Handboogschieten. Want op de wagen zijn de nagemaakte hoofden van Nederlands bekendste handboogschutters te zien: Sjef van den Berg en Rick van der Ven.

 De bouwers stelden tijdens het carnaval dat de nieuwe prins en het WK ‘een schot in de roos’ zijn. Na de tocht door de stad krijgt de wagen dus een tweede leven langs de schietbanen, waar momenteel het Wereldkampioenschappen Para Handboogschieten wordt gehouden. Daarna is het Wereldkampioenschappen Handboogschieten. De wedstrijden zijn in het Zuiderpark en bij de rugbyclub The Dukers. De finales zijn op de Parade. 

Sjef van den Berg reageerde in elk geval enthousiast tijdens het carnaval toen hij zijn hoofd op een wagen zag. , ,Rick en ik kregen foto’s doorgestuurd van onze evenbeelden op de praalwagen, echt zo ontzettend gaaf en heel leuk om het nu in het echt te zien. Mooi dat er zelfs tijdens carnaval aandacht is voor de wereldkampioenschappen”, sprak Van den Berg toen.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch