Volledig scherm
Protest in de Boschveldweg, bij de komst van Màxima naar de Verkadefabriek © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Een bericht aan Máxima: ‘Armoede is een straat, waar geen boom meer staat’

Wo 30 okt. Precies in de tijd dat buurtbewoners aandacht vragen voor de kaalslag die er plaats gaat vinden langs de Boschveldweg, komt Koningin Máxima langs. Dat kan de buurt niet zomaar voorbij laten gaan.

In de groene straat worden mogelijk 34 volwassen platanen gekapt voor een geluidswal, tot woede van de wijk. Die houdt dezer dagen allemaal acties om de bomen te redden. Zo komt er een ode aan elke boom.

Woensdag is Koningin Máxima in de Verkadefabriek, waarmee ze bij het in- en uitstappen zomaar een glimp op kan vangen van die groene Boschveldweg. De koningin is daar bij een bijeenkomst voor de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute, een traject waarin bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties samenwerken om mensen schuldenvrij te maken door ze weer grip te geven op hun financiële en persoonlijke situatie. 

Volledig scherm
Protest in de Boschveldweg, bij de komst van Màxima naar de Verkadefabriek © Bart Gotink/BD

‘Armoede is een straat, waar geen boom meer staat', zo staat te lezen op een spandoek op de hoek bij Willem Twee. Ook is de bedoeling om Hare Koninklijke Hoogheid een affiche te geven, genaamd Red de Plantanen! Of Máxima er iets van meegekregen heeft, en of ze zich nu gaat inzetten voor de bomen, blijft een raadsel.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch