Volledig scherm
Het herstel van de Febo in Den Bosch is eindelijk van start gegaan. © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Eindelijk start herstel FEBO-pand aan de Hinthamerstraat

Di 5 nov. Het voormalige FEBO-pand verdwijnt langzaam achter steigers. Het inmiddels al jaren dichtgespijkerde pand aan de Hinthamerstraat krijgt eindelijk een opknapbeurt.

In de kelder is een horecakeuken gepland en op de begane grond tafels en stoelen voor horecagasten. Het is nog niet bekend welke horecazaak er in het pand gaat zitten en of de FEBO bijvoorbeeld terugkeert. Boven het horecadeel komt één woning.

Het pand raakte zwaar beschadigd tijdens het instorten van de Pearle op de Markt, eind februari 2016. Sindsdien werd de snackbar gestut en zat het pand dichtgespijkerd. Het duurde jaren voor de verbouwing van start kon, door gedoe over geld. De Franse eigenaar zou de verbouwing daarna echter te duur vinden. Hij was niet bereid om bijna een half miljoen euro te besteden aan het gebouw dat in 2015 werd gekocht voor 770.000 euro. Met een ‘aanzienlijke’ bijdrage van de gemeente kan er nu echter alsnog gestart worden. 

Volledig scherm
Het herstel van de Febo in Den Bosch is eindelijk van start gegaan © Bart Gotink/BD

,,De gemeente betaalt een aanzienlijk bedrag om de gevel terug te brengen naar hoe deze eind negentiende eeuw eruit moet hebben gezien”, zei Nico Willigenburg, algemeen-directeur van het architectenbureau dat is betrokken bij het project, daar eerder over. ,,Het moet enigszins vergelijkbaar zijn met Slagerij Slenders aan de Schapenmarkt.’’

Overigens zijn er ook plannen voor het Pearlerpand op de hoek. Daar keert de opticien terug op de begane grond (zo’n 75 vierkante meter) en boven de winkel komen twee woningen. Alles is op zijn vroegst eind volgend jaar klaar.

Volledig scherm
Voorlopig ontwerp van nieuwbouw naast het pand de Kleine Winst. © HP Architecten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch