Volledig scherm
Fietsen voor de Mac © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Fietsenchaos is terug

UPDATE ONDERAANDi 19 dec. Het begint een jaarlijks tafereeltje te worden in de decembermaand: een overvloed aan fietsen in de Hooge Steenweg, zodra de hamburgers in de bonus gaan.

Volledig scherm
Fietsen voor de Mac © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

Vorig jaar klaagden de buren van de McDonald's nog in de krant over de neergekwakte fietsen voor de hamburgertent. Want in de decembermaand, als de Big Mac's in de app in de aanbieding gaan, stroomt op elke doordeweekse dag de stoep vol met fietsen van fastfoodminnende jongeren, zo stelde een filiaalmanager van Steps een jaar geleden al. ,,En die worden recht voor de winkeldeur gezet, als ze al niet omvallen. Ik heb regelmatig zelf fietsen aan de kant gezet, omdat mensen gewoon echt niet meer binnen kwamen."

Een echte oplossing is moeilijk: er is geen verbod op het parkeren van de fiets in het centrum en ruimen wordt bovendien wel als erg klantonvriendelijk gezien door de winkeliers. En dus staat de stoep ook dit jaar weer vol en is het weer even doorbijten voor de buurondernemers. Wachten tot de goede voornemens weer hun intrede doen. 

UPDATE 16:00 UUR: De Bossche Volkspartij heeft inmiddels vragen gesteld. Zo wil de partij onder meer weten waarom 'er door de gemeente niet of nauwelijks wordt opgetreden tegen de overlast van verkeerd geparkeerde fietsen in het centrum'. Verder wil de partij weten of de gemeente bereid is 'om op de plekken waar de overlast het grootst is, op korte termijn de regels over het fiets parkeren strenger te handhaven?'

Volledig scherm
Fietsen voor de Mac © Bart Gotink/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement