Volledig scherm
Terrassen aan de Parade worden vergroot © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Met terrasweer op komst wordt aan de Parade nog gewerkt

Wo 4 apr. Het eerste weekend met stralend terrasweer in 2018 gaat zonder de vernieuwde terrassen aan de Parade voorbij. Want daar wordt nog altijd hard gewerkt aan uitbreiding van het aantal zitplaatsen voor de cafés. Het 'oude' terras is nog wel goed bereikbaar.

Vanaf vrijdag schiet de temperatuur omhoog en vooral zaterdag (20 graden, zonnetje) belooft een mooie dag te worden voor een Lentebockje en een bitterbal op het terras. Maar aan de Parade zijn ze dan nog niet klaar met het werk.

Daar worden de terrassen van zes horecabedrijven vergroot. Het gaat om een behoorlijke klus. Zo worden ook de rode gebakken klinkers verruild voor keitjes die ook op het plein liggen, komen er andere looproutes en verdwijnt de bushalte. In totaal komen er 80 stoelen bij, waarmee het aantal aantal stoelen wordt uitgebreid naar 310.

De oude terrassen zijn nog wel gewoon bereikbaar, laat Bernard Kuenen, eigenaar van onder meer Silva Ducis weten. Het werk vindt momenteel vooral nog naast de terrassen plaats, richting het Kringhuis. Pas vanaf 16 april zijn de terrassen voor de horecazaken wel een paar dagen weg.

Eind van deze maand moet al het werk klaar zijn, en dan kan aan de Parade ook het terrasseizoen van start. 

Ook een Straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl, of mention @stadsgezichtbd op Twitter. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement