Volledig scherm
brug boulevard van parade naar theater © Jan Zandee

Straatbeeld: nieuwe ingang naar theater voor festival Boulevard

Wo 31 jul. Rechtstreeks vanaf het festivalterrein naar de eerste verdieping van het Theater aan de Parade. Het kan dit jaar door een nieuwe brug tijdens het festival.

Door Bart Gotink

Op de eerste verdieping van het theater is dit jaar iets nieuws: BLVR&D: het laboratorium van Boulevard. Dat moet een werkplaats worden met gesprekken en ontmoetingen, vertelt festivaldirecteur Viktorien van Hulst. ,,De onorthodoxe ingang is iets zichtbaars naar iets nieuws dit jaar. Het is een andere manier van binnenkomen van een theatergebouw. Kom binnen en doe mee, willen wij toe oproepen.”

Een nieuwe manier van binnenkomen, als knipoog naar het nieuwe theater? Er gaat dit jaar in elk geval een hoop meer veranderen binnenin het theater, dat in zijn geheel gebruikt gaat worden voor het Theaterfestival, zo vertelt Van Hulst. ,,Maar daarover vertel ik tijdens de opening pas meer.”

Vanaf vrijdag zijn er in elk geval sessies aan het eind van de grote brug. Kunstenaars, bezoekers, bewoners, professionals en internationale festivalgasten moeten daar gaan werken aan een gericht vraagstuk of ze lopen gewoon de ruimte binnen om zich te buigen over de vragen die zijn opgeprikt aan de wand, mee te luisteren bij een werksessie, of deel te nemen aan een gesprek. 

,,We doen dit voor het eerst dit jaar. We moeten dus kijken of dit project ook in een behoefte voorziet", zegt Van Hulst. Het festival opent donderdag en duurt tot en met 11 augustus.

Volledig scherm
brug boulevard van parade naar theater © Jan Zandee
 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch