Volledig scherm
Afvalbakken met bloembakken in de Marconistraat. © copyright Marc Bolsius

Straatbeeld: Nu ook écht groen rond de afvalbak

Di 30 apr. Tuintjes van plastic kenden we al, maar er zijn nu ook echte tuintjes geplaatst rondom afval- en glascontainers in Den Bosch.

De nieuwe plantenbakken moeten ervoor zorgen dat mensen hun afval niet rondom de containers dumpen, bijvoorbeeld als ze geen toegang hebben tot de ondergrondse containers. Zo moet er minder zwerfafval komen. Eind vorig jaar werden er ook al enkele plastic tuintjes neergezet. Dat ging overigens niet helemaal goed: mensen met een rollator of rolstoel hadden er door de tuintjes moeite mee om hun afval weg te gooien. 

De echte tuintjes, die onder meer in Boschveld (zoals hier in de Marconistraat) en Vinkel te vinden zijn, bestaan uit grote plantenbakken die om de container geklemd staan. De bakken zitten vol vaste planten. De containers vallen minder op en de wijk ziet er vrolijker en groener uit, zo is het idee. Binnenkort komen er meer tuintjes, zo wil de gemeente.

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

Volledig scherm
De containers in de Helftheuvel zijn versierd met een bloementuintje. Mensen worden er in ieder geval vrolijk van. © Sandra Peerenboom
  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch