Volledig scherm
Het pand aan het Fonteintplein, waar Ace & Tate in trekt © Google Maps

Straatbeeld: Opticien Ace & Tate naar Fonteinplein, My Jewellery naar pand Toemen

Do 27 dec. Na een flinke verbouwing, die in januari van start zal gaan, opent begin volgend jaar My Jewellery aan het Minderbroedersplein. In een pand op het Fonteinpleintje opent opticien Ace & Tate een vestiging.

Volledig scherm
Toemen aan het Minderbroedersplein © Google Maps

My Jewellery zit nu nog aan de Kruisstraat, maar trekt binnenkort in het pand waar nu nog Toemen Modelsport zit. Deze gadgetwinkel opent komend voorjaar een nieuwe showroom in Oisterwijk, en gaat zich verder vooral richten op internet. My Jewellery krijgt daarmee een veel grotere winkel in Den Bosch.Eerst wordt het pand nog wel verbouwd, zo worden enkele historische elementen in de gevel teruggebracht. Het is een nieuwe impuls voor het pleintje, waar in maart ook snoepjeswinkel Tum Tum een ijszaak gaat beginnen. 

En er is ook activiteit aan het Fonteinpleintje, in het pand waar tot voor kort een modezaak zat. Daar opent opticien Ace & Tate komend jaar een vestiging. Deze online hardgroeiende brillenzaak richt zich sinds kort ook op fysieke winkels. Het concept is dat een bril (montuur en glazen op sterkte) minder dan honderd euro kost. Wanneer de winkel opent, is nog niet bekend. Aan het plein staat ook een ander pand te huur: mevrouw Lycops stopte dit jaar op 91-jarige leeftijd met haar tuinwinkel

In samenwerking met indebuurt Den Bosch