Volledig scherm
Bloemetjes rond containers bij de Helftheuvel © Paul Roovers/BD

Straatbeeld: Plastic bloemetjes geplant tegen afval

Ma 10 dec. Het is regelmatig een zooitje rondom de afvalcontainers. Een simpel trucje moet dat nu tegengaan: plastic gras en wat plastic bloemetjes. 

‘Het doel is een schonere wijk zonder zwerfafval op straat en zonder (grof) vuil naast de container’, zo stelt de gemeente. ‘Groen, gras en bloemen associeren mensen namelijk met netjes, schoon en fris.’ En dus zijn er bij de Helftheuvel en in de Lorentzstraat nu tuintjes ‘geplant. 

Maar gaan mensen daardoor echt geen afval meer dumpen naast de container?  Het beeld is wat gemengd. In Rotterdam en Oss zou het succesvol zijn, in Tilburg waren de bloemetjes al na twee dagen weer vermorzeld door een afvaldumping

De gemeente hoopt echter op succes van de ‘positieve aanpak’. Als alles volgens plan verloopt, komen er meer volgend jaar meer tuintjes bij. 

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch