Volledig scherm
Bloemetjes rond containers bij de Helftheuvel © Paul Roovers/BD

Straatbeeld: Plastic bloemetjes geplant tegen afval

Ma 10 dec. Het is regelmatig een zooitje rondom de afvalcontainers. Een simpel trucje moet dat nu tegengaan: plastic gras en wat plastic bloemetjes. 

‘Het doel is een schonere wijk zonder zwerfafval op straat en zonder (grof) vuil naast de container’, zo stelt de gemeente. ‘Groen, gras en bloemen associeren mensen namelijk met netjes, schoon en fris.’ En dus zijn er bij de Helftheuvel en in de Lorentzstraat nu tuintjes ‘geplant. 

Maar gaan mensen daardoor echt geen afval meer dumpen naast de container?  Het beeld is wat gemengd. In Rotterdam en Oss zou het succesvol zijn, in Tilburg waren de bloemetjes al na twee dagen weer vermorzeld door een afvaldumping

De gemeente hoopt echter op succes van de ‘positieve aanpak’. Als alles volgens plan verloopt, komen er meer volgend jaar meer tuintjes bij. 

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

  1. Storing in Bossche parkeergarages duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen
    PREMIUM

    Storing in Bossche parkeerga­ra­ges duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen

    DEN BOSCH - De storing die dinsdagochtend ontstond in alle gemeentelijke parkeergarages in Den Bosch is waarschijnlijk in een aantal gevallen ook donderdag niet voorbij. Gratis parkeren is mogelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente loopt de gemeente naar schatting maximaal 25.000 euro mis aan parkeerinkomsten. ,,De gemeente heeft inmiddels richting externe leverancier aangegeven deze in gebreke te stellen’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch