Volledig scherm
Elekrische eendjes van de Vlotte Vloot © Olaf Smit

Straatbeeld: Veertien eendjes zwemmen in het water

Do 11 sep. De eerste vier kleurrijke eenden varen al, maar volgend vaarseizoen moet het echt gaan gebeuren. Veertien eenden in net zoveel kleuren kunnen dan geregeld door de binnenstad van Den Bosch varen.

Johan Dingemans heeft de elektrische vaartuigen pas sinds vorige week rondvaren, maar nu al vallen ze op. De eigenaar van de Vlotte Vloot heeft vier eenden rondvaren, en deze winter gaat hij onder nog eens tien eenden een accu zetten. ,,Allemaal in verschillende kleuren en met een net wat andere tekst erop”, aldus Dingemans.

Op de accu kan iemand een uurtje of vier á vijf varen, is het idee. Geen probleem, zegt Dingemans. ,,We kregen juist veel vraag van mensen die juist maar één of twee uurtje willen varen, in plaats van gelijk een dag een sloep te willen huren. Deze elektrische eenden spelen daar op in.” En vanaf de Witte Sieb is met één keer opladen de hele binnenstad wel een beetje te bereiken.

En waarom die kleurrijke eenden? ,,We bestaan dit jaar vijf jaar en dan wil je de vloot toch wel eens verjongen en vernieuwen. Dan vond ik dit wel een geinig project.”

Ook een straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl of mention @stadsgezichtdb op twitter.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch