Volledig scherm
Verboden fietsen te plaatsen © Jan Wetser

Straatbeeld: Verboden fietsen te plaatsen

Ma 16 apr. Geen mens lijkt moeilijker te temmen dan een mens met een fiets. En dus - verboden of niet - wordt het rijwiel gewoon op dezelfde plek neergezet.

,,Het is altijd al heel treurig, die fietsen die het zicht op de vertrekkende bootjes belemmeren, maar nu kun je er (letterlijk) echt niet meer omheen", aldus Jan Wetser, die bovenstaande foto mailde, genomen in de Uilenburg. 

Aannemingsbedrijf Nico de Bont is momenteel bezig bruggetjes over de Dieze te herstellen. Onder meer het metsel- en voegwerk in de bogen wordt hersteld. En om dat 'liefdevolle werk' mogelijk te maken, is soms een verbod om een fiets neer te zetten nodig.

Maar dat betekent niet dat iemand zich daar ook maar iets van aantrekt. Want ondanks wat gratis stallingen in de stad, zet een fietser zijn voertuig gewoon graag zo dicht mogelijk bij zijn bestemming. En dat is niet alleen in de Uilenburg het geval

Ook een Straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl, of mention @stadsgezichtbd op Twitter. 

  1. Zuid-Willemspark: hoe dan?
    PREMIUM

    Zuid-Willems­park: hoe dan?

    Juist met mooi weer zoals vorige week kan een stad goede sier maken met een park. Niet zo gek dat de gemeente een gedeelte van de Zuid-Willemsvaart wil (laten) veranderen in het Zuid-Willemspark. Het park is opgesplitst in drie delen: Oost (Máximakanaal-Lambooijbrug), Midden (Lambooijbrug-Ertveldplas) en West (Ertveldplas-Maas).De kreet Zuid-Willemspark staat met grote letters te lezen op de bruggen in de stad. Maar het blijft voorlopig bij woorden en weinig daden.