Volledig scherm
De steigers zijn verdwenen bij de panden Markt 3 en 5. © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Winkelpanden Markt uit de steigers

Di 2 jan. Na een maandenlange verbouwing zijn de steigers verdwenen voor het pand Markt 3 en 5, waar voorheen The Phone House en Diva Shoes zat.

Eigenaar De Van Deursen Group greep het faillisement van de telefoonketen aan om de monumentale panden grondig op te knappen, en te ontdoen van schreeuwerige reclamebalken. 'De panden moeten weer een chique uitstraling krijgen', zo gaf een medewerker van Van Deursen eerder aan

Wat er in het pand komt, is nog niet bekend gemaakt. Mogelijk gaat het om één van de eigen winkelformules Shoeby (ruim tweehonderd zaken in Nederland) of Lake Side (70 jeanswinkels). De twee panden zijn zo ingericht, dat er één of twee winkels in kunnen. 

Markt 5 is een huis met trapgevel uit begin 17e eeuw. In de gevel van Het Vosken, zoals het pand heet, is in het midden een uitgesneden vospaardje te zien, aan de uiteinden zitten twee bustes met portretten. Na een restauratie in 1913 werd de onderpui veranderd in de huidige, grote boog met vitrines. Het rechterpand, grenzend tegen het stadhuis, is een stuk minder oud. Dit pand is in 1939 in zijn geheel vernieuwd. Tot 1967 heeft daar nog de VVV ingezeten, daarna kreeg het een winkelbestemming.

Volledig scherm
De steigers zijn verdwenen bij de panden Markt 3 en 5. © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
De situatie voorheen bij de Markt 3 en Markt 5 © Bart Gotink/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement