Volledig scherm
Dennis de Laat (links) en Ralph Bethlem organiseren studentenavonden met hun bedrijf Studance Events. © .

Studance komt met zomers buitenfestival in Den Bosch, met 'een paar leuke namen'

Vr 11 mei. De droom was er al, het plan lag er al even en deze zomer gaat het dan ook echt gebeuren. Studance - bekend van studentenfeesten in Den Bosch - gaat in juni een buitenfestival organiseren, met 'een paar leuke namen'.

Volledig scherm
Promo Studance © Studance

Door Bart Gotink

Dennis de Laat en Ralph Bethlem hebben zichzelf met Studance tot doel gesteld het studentenleven in Den Bosch wat gezelliger te maken. Dat gebeurt nu nog vooral in de kroeg, maar vanaf juni moet dat ook voor het eerst buiten gaan gebeuren. Op het Residentieplein, dezelfde plek als waar ook het HBO-introfestival wordt gehouden, is op 28 juni het Studance - Festival.

Niet te hard van stapel lopen

,,Er komen een paar leuke namen, opgevuld door een paar dj's die vaker voor ons draaien", vertelt Dennis de Laat.  Maar welke dat zijn, wil hij nog even geheim houden. Het feest wordt anders ingestoken dan het HBO-introfestival, zo stelt hij ook. Zo is het HBO Intro Festival in de introductieweek en zal Studance – Festival er zijn om het schooljaar af te sluiten. Ook is de opzet van de eerste editie iets kleiner dan het HBO-feest, om eerst eens te kijken of het nieuwe feest aanslaat. ,,We willen ook niet te hard van stapel lopen", aldus De Laat.

Op het plein komt verder wel een groot podium van zeven bij vier meter. Verder mikken de twee niet enkel op HBO'ers. ,,We werken bijvoorbeeld ook samen met het HAS, Helicon en het Koning Willem 1 College, naast Avans. We willen dus een feest houden voor alle studenten", zo zegt De Laat. Er is plek voor 1000 tot 1500 bezoekers. De toegangsprijs willen de twee laag houden en zal dus tien euro zijn. ,,Enorm goedkoop voor een festival", aldus De Laat. 

Grote steden

Studance houdt nu vooral feesten in de kroeg op een aantal donderdagavonden, vlak nadat de studiefinanciering binnen is. Voor die feesten, met onder meer goedkope drank en zijn prijs- en winacties, worden een paar honderd kaarten verkocht. De Laat en Bethlem kijken daarom ook naar uitbreiding in andere steden. De Laat: ,,Het lijkt mij mooi als meerdere grote steden in Nederland op dezelfde donderdagavond een Studancefeest is."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement