Volledig scherm
Swapfiets opent donderdag een winkel in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Swapfiets opent ook winkel in Vughterstraat Den Bosch

Do 13 dec. Swapfiets telt naar eigen zeggen nu bijna 500 abonnementen in Den Bosch, en dus is het tijd voor fysieke winkel. In de Vughterstraat opent het bedrijf waar iedereen fietsen kan ‘leasen’ donderdag zijn zaak. 

Door Bart Gotink

Tot nu toe werkt Swapfiets nog enkel online in Den Bosch, waar ze een half jaar geleden begonnen met de fietsendienst. Bij het bedrijf kan iedereen voor prijzen tussen de 12 euro (studenten) tot 19 euro (luxe fiets) per maand een fiets huren, voorzien van een herkenbare blauwe voorband. Het bedrijf belooft daarbij dat een kapotte fiets binnen een dag thuis gerepareerd wordt.

Even langs de winkel fietsen

Volledig scherm
Je herkent een Swapfiets direct aan die typische blauwe voorband © Swapfiets

In het pand waar voorheen de winkel Webshop Only zat - ter hoogte van de AH - opent het bedrijf donderdagmiddag dus ook een winkel. ,,Het grote voordeel van de winkel is dat onze klanten geen afspraak hoeven te maken om hun fiets te laten maken. Wanneer er iets kleins mis is, zoals bijvoorbeeld het verstellen van het zadel of het repareren van de fietsbel, ervaren onze klanten het als prettig om gewoon even te langs de winkel te fietsen in plaats van een afspraak aan huis in te plannen”, zo zegt een woordvoerder van het bedrijf. 

,,Voor nieuwe klanten is het ook prettig, wanneer zij de fiets online gezien hebben en eerst even een testrondje willen maken om te kijken of ze de fiets wel fijn vinden, kunnen ze daarvoor even in de winkel langskomen.”

Swapfiets hoopt verder te groeien in de stad door de komst van de winkel. Het Nederlandse bedrijf telt al twintig winkels, vooral in de grotere, Nederlandse steden, maar ook in België, Duitsland en Denemarken. In totaal rijden er 85.000 Swapfietsen rond. 

Volledig scherm
Swapfiets © copyright Marc Bolsius

In samenwerking met indebuurt Den Bosch