Volledig scherm
PREMIUM
Hilversum 10-07-2019Den Bosch biedt het bidbook om het Songfestival naar de stad te halen aan bij de NPO in Hilversum. Mike van der GeldFoto: Roy Lazet © roy lazet

Teleurstelling over miljoen van provincie voor songfestival: ‘Er was zoveel enthousiasme’

DEN BOSCH - 1 miljoen euro van de provincie voor het songfestival in Den Bosch? Dat zorgt voor teleurstelling in de gemeenteraad. ,,De dag nadat Nederland het songfestival won was er nog veel enthousiasme.”

Er lag een ‘nadrukkelijk’ verzoek van de gemeente Den Bosch aan de provincie ook minimaal drie miljoen euro bij te dragen, maar dat bleek goeddeels aan dovemansoren gericht. De provincie Noord-Brabant wil maar één miljoen euro bijdragen aan een songfestival in de Brabanthallen, en dan alleen als de begroting niet rond komt.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch