Volledig scherm
Lia Staring by M in Lombardje © Lia Staring by M

Toch doorstartje voor Lia Staring: nieuwe schoenenzaak in Lombardje Den Bosch

Ma 11 ma. Na dertien jaar bij Lia Staring te hebben gewerkt, viel ook voor medewerker Myrthe van den Bersselaar het doek toen Staring eerder dit jaar met pensioen ging. Maar toen ze hoorde hoe erg mensen het vonden dat de grote schoenenzaak verdwijnt, besloot ze toch door te gaan op deze locatie. Het resultaat is nu open: Lia Staring by M. 

,,Mensen vertelden in de winkel alleen maar hoe erg ze de zaak gingen missen, hoe jammer ze het vonden dat Lia Staring verdween uit de stad", zo stelt Van den Bersselaar. Want eigenaresse Staring ging eerder dit jaar met pensioen, toen ze 65 werd. Ze had toen 35 jaar een (kinder)schoenenzaak gerund in winkelcentrum Lombardje. Van een deel van dat winkelcentrum liep bovendien het huurcontract nog 2,5 jaar door. ,,Het is dan toch ook zonde om het leeg te laten staan."

Volledig scherm
Lia Staring by M in Lombardje © Lia Staring by M

Klanten kennen de naam

En zo was Lia Staring by M geboren. Want enkel haar eigen naam op de gevel, dat hoeft niet. ,,Klanten kennen deze naam, en zijn toch wel trots op wat Lia heeft opgebouwd. Bovendien kennen ook alle fabrikanten haar naam.” De nieuwe winkel zit in het deel waar voorheen ook damesschoenen en accessoires werden verkocht, aan de kant van het stadskantoor. Het gaat dus niet om het deel waar voorheen kinderschoenen Piccolino zat. In dat deel zit nu een andere kinderschoenenwinkel, Shoesme.

Aan het concept wordt verder niet heel veel gewijzigd, zegt Van den Bersselaar. ,,De basis is hetzelfde, al ga ik er wel een eigen draai aan geven. Maar de sale achterin de zaak blijft, met voorin altijd de nieuwste collectie.” Wel is er een beetje verbouwd. ,,We hebben de basis iets rustiger gemaakt.” De eerste reacties zijn in elk geval goed. En Staring zelf? Van den Bersselaar: ,,Lia is nog even komen helpen, hier. Dus op de achtergrond is ze er nog een beetje.”

Volledig scherm
Lia Staring stopte na 35 jaar met haar kinderschoenenwinkel Piccolino. © roy lazet
  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch