Volledig scherm
Lia Staring by M in Lombardje © Lia Staring by M

Toch doorstart voor Lia Staring: nieuwe schoenenzaak in Lombardje Den Bosch

Ma 11 ma. Na dertien jaar bij Lia Staring te hebben gewerkt, viel ook voor medewerker Myrthe van den Bersselaar het doek toen Staring eerder dit jaar met pensioen ging. Maar toen ze hoorde hoe erg mensen het vonden dat de grote schoenenzaak verdwijnt, besloot ze toch door te gaan op deze locatie. Het resultaat is nu open: Lia Staring by M. 

,,Mensen vertelden in de winkel alleen maar hoe erg ze de zaak gingen missen, hoe jammer ze het vonden dat Lia Staring verdween uit de stad", zo stelt Van den Bersselaar. Want eigenaresse Staring ging eerder dit jaar met pensioen, toen ze 65 werd. Ze had toen 35 jaar een (kinder)schoenenzaak gerund in winkelcentrum Lombardje. 

Volledig scherm
Lia Staring by M in Lombardje © Lia Staring by M

Klanten kennen de naam

En zo was Lia Staring by M geboren. Want enkel haar eigen naam op de gevel, dat hoeft niet. ,,Klanten kennen deze naam, en zijn toch wel trots op wat Lia heeft opgebouwd. Bovendien kennen ook alle fabrikanten haar naam.” De nieuwe winkel zit in het deel waar voorheen ook damesschoenen en accessoires werden verkocht, aan de kant van het stadskantoor. Het gaat dus niet om het deel waar voorheen kinderschoenen Piccolino zat. In dat deel zit nu een andere kinderschoenenwinkel, Shoesme.

Aan het concept wordt verder niet heel veel gewijzigd, zegt Van den Bersselaar. ,,De basis is hetzelfde, al ga ik er wel een eigen draai aan geven. Maar de sale achterin de zaak blijft, met voorin altijd de nieuwste collectie.” Wel is er een beetje verbouwd. ,,We hebben de basis iets rustiger gemaakt.” De eerste reacties zijn in elk geval goed. En Staring zelf? Van den Bersselaar: ,,Lia helpt op de achtergrond nog mee, hier. Ze staat zelf ook nog wel eens in de winkel.”

Volledig scherm
Lia Staring stopte na 35 jaar met haar kinderschoenenwinkel Piccolino. © roy lazet

In samenwerking met indebuurt Den Bosch