Volledig scherm
PREMIUM
De SintJan in Den Bosch. foto Albert van den Boomen IPTCBron Albert vd Boomen tel.0653869848 Eindhoven luchtfoto Den Bosch Parade St. Jan;Den Bosch © Albert van den Boomen / Rens Verhoeven

Trots Den Bosch: een opsteker nu stad tot CNN aan toe met racisme in verband wordt gebracht

ColumnWo 27 nov. Nergens zijn ze zo trots op hun eigen stad als in Den Bosch, concludeerde onderzoekers. ‘Mooi en laten we dat samen zo houden', twitterde burgervader Jack Mikkers daarop, trots op zijn eigen inwoners. 

Het bericht is dan ook een welkome opsteker, in tijden waarin de stad tot CNN aan toe in verband wordt gebracht met racisme. Vermoedelijk is het onderzoek dan ook niet afgelopen twee weken afgenomen. Het zou van weinig zelfkennis getuigen als Bosschenaren het dan nog steeds hebben over een ‘sympathieke stad’ met een ‘zachtmoedige sfeer’, zoals uit het onderzoek bleek. 

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch