Volledig scherm
Gezellige Zaken in de Uilenburg. © copyright Marc Bolsius

Twee culinaire festivals in Den Bosch aankomend weekend: Gezellige Zaken en Vlam in de Pijp

Di 28 mei. Met Vlam in de Pijp op de Tramkade en Gezellige Zaken in de Uilenburg zijn er aankomend weekend twee festivals met heel veel eten in de stad.

Door Bart Gotink

Voor foodtruckfestival Vlam in de Pijp is het de tweede editie. Nieuw dit jaar is de watertaxi, die bezoekers gratis vanaf de Smalle Haven naar de Tramkade brengt, zolang ‘de zon aan de hemel staat (dagelijks tot 22:00 uur)’. Het bootje met schipper vertrekt ieder half uur vanuit het centrum. Naast rond de tien foodtrucks is er onder meer een Netflix-quiz, familiequizen, een karoake-avond en een 30-secondstoernooi. Ook zijn er trucks met speciaalbieren, gin tonics en wijnen. 

De organisatie belooft dat het ‘geen foodfestival wordt voor de VT Wonen-lezer’ op het industriële terrein. ,,We zijn er voor iedereen die van goed eten houdt met live muziek en een randprogrammering.” Voor kinderen is er een sprinkussen. Het terrein is vrijdag, zaterdag en zondag open 

Volledig scherm
Foodtruckfestival Vlam in de Pijp op de Tramkade © Vlam in de Pijp

Gezellige Zaken

Op dezelfde dagen is in het uitgaansgebied van de Uilenburg ook weer Gezellige Zaken, het evenement waarbij lokale restaurants zich presenteren. Ieder restaurant heeft daar zijn eigen kraam, met gerechtjes die maximaal zes euro per stuk kosten. Het terrein is dit jaar uitgebreid richting het Sint-Jansbolwerk. 

In het hele gebied, met onder meer de Sint-Jansstraat, Molenstraat, Korenbrugstraat en Lepelstraat, staan zeker 24 restaurants. Dan gaat het onder meer om Auberge de Veste, Bar 35, Fifty/Fifty, Lokaal 1650 en Bistro Bon. Voorgaande jaren trok het evenement regelmatig rond de tienduizend bezoekers. Het culinaire evenement start 's middags en duurt vrijdag en zaterdag tot één uur 's nachts, op zondag tot elf uur.  

Hoe druk het dit jaar wordt, is de vraag. Aan het weer zal het in elk geval niet liggen: aankomend weekend worden er zomerse temperaturen verwacht.

Blogs