Volledig scherm
PREMIUM
Het huisje op het Bosch Winterparadijs dat is ingericht voor Whishlink. © Marc Brink/BD

Twee opvallende acties in de Bossche binnenstad: gelukkig maken met jassen of iets anders

Vrij. 27 dec. DEN BOSCH - Twee mooie acties in de Bossche binnenstad voor verschillende goede doelen. Ze vallen vooral op omdat ze zo simpel zijn opgezet. De ene is van de Bossche Laura Pijnenborgh en de andere van Elvire van Vlijmen uit Vught.

Laura liet zich inspireren door wat negen jaar geleden gebeurde in Londen. Daar werd gevraagd om bij metrostations jassen achter te laten voor minderbedeelden. Laura deed een poosje geleden een oproep om rond Kerstmis jassen over de reling van de Hinthamerbrug hangen. Dat leverde tientallen kledingstukken op waar vooral de dak- en thuislozen van het Inloopschip blij mee zijn.

  1. IJzeren Man Vught moet illegale parkeersituatie terugdraaien óf met een héél goed verhaal komen
    PREMIUM

    IJzeren Man Vught moet illegale parkeersi­tu­a­tie terugdraai­en óf met een héél goed verhaal komen

    VUGHT - Bas van de Ven, eigenaar van recreatiecomplex de IJzeren Man in Vught krijgt tot 1 april de tijd om alle illegaal aangebrachte parkeervoorzieningen te verwijderen en het hele terrein in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Doet hij dat niet dan volgen er sancties míts hij de gemeente ervan overtuigt dat de aanpassingen wél passen binnen het bestemmingsplan. ,,De uitbreiding is niet illegaal”, houdt Van de Ven namelijk vol.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch