Volledig scherm
Kantoorpand aan het Willemsplein, waar onder meer Essent zit © BD

Vastgoedonderneming Cromwell koopt kantoor van Essent in Paleiskwartier

DEN BOSCH - Het Cromwell European Real Estate Investment Trust (CEREIT) heeft het kantoorgebouw waar onder meer Essent zit gekocht. Het prominente pand aan het Willemsplein is al voor 98% verhuurd. 

CEREIT heeft het pand gekocht samen met groot kantoorpand in Utrecht. Met de transactie van beide panden is 127 miljoen euro gemoeid. Wat er is betaald is voor het pand in Den Bosch afzonderlijk, is niet bekend.

Het kantoorpand in het Paleiskwartier heeft een vloeroppervlak van 31.979 vierkante meter. Grootste afnemer daarvan is Essent. Samen met twee andere huurders is het pand al nagenoeg vol. CEREIT geeft aan het pand voor de lange termijn gekocht te hebben. Plannen voor bijvoorbeeld grote wijzigingen aan het kantoorgebouw of andere huurders zijn er voorlopig dan ook niet. 

In Utrecht heeft CEREIT het pand Moeder Teresalaan 100-200 gekocht, dat met een verhuurbaar vloeroppervlak van 21.922 iets kleiner is. Dat is momenteel voor 86% verhuurd aan één huurder, het UWV.  CEREIT noemt het Paleiskwartier ‘een van de belangrijkste kantorenlocaties buiten de Randstad’. ,,Dit zijn zowel kwalitatief hoogwaardige als strategisch goed gelegen gebouwen met uitstekende groeipotentie”, aldus Wouter Zwetsloot, Managing Director bij Cromwell.

Cromwell uit Amsterdam is sinds december 2000 actief in de Benelux en heeft naar eigen zeggen een portefeuille ter grootte van 959 miljoen euro, verspreid over 53 objecten met 467 huurders. Het pand aan het Willemsplein is het eerste in Den Bosch voor de vastgoedonderneming. Wel heeft de onderneming al kantoren in Eindhoven en Breda in eiogendom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch