Volledig scherm
Handboogschieten finale mixed teams Sjef van den Berg en Gaby Bayardo verloren van de Koreanen. © Roel van der Aa

Veel meer tv-kijkers dan verwacht voor WK Handboogschieten in Den Bosch: 77 miljoen

Wo 31 jul. Beelden van het stadion op de Parade tijdens het WK Handboogschieten in Den Bosch zijn door 77 miljoen mensen bekeken. Dat zijn er veel meer dan verwacht. Zo zaten er voor het vorige kampioenschap in 2017 in Mexico 23 miljoen voor de televisie. 

De stijging bedraagt daarmee liefst 54 miljoen kijkers. Dat heeft iris SPORT in opdracht van de organisatie onderzocht. Het gaat bij de telling zowel om livebeelden als samenvattingen en fragmenten in nieuwsprogramma's van de sport die tussen 10 en 16 juni neerstreek in de stad. Het WK Handboogschieten voor parasporters, een week eerder in Den Bosch, zijn niet in de cijfers meegenomen. 

In totaal is er meer 265 uur aan beeldmateriaal uitgezonden in de wereld vanuit Den Bosch, in de veertien markten die zijn onderzocht. In China, Korea, Nederland en India werden de hoogste kijkdichtheden gehaald. De groei kwam vooral door deals met nieuwe uitzendgemachtigden in onder meer Latijns Amerika, Rusland en China. De wedstrijden waren ook in Amerika (NBC) en op Eurosport te zien. In Nederland was het evenement te zien bij de NOS. In Rusland, Korea, Amerika en Colombia werden de meeste uren zendtijd aan het WK Handboogschieten besteed. 

Online waren de beelden ook te zien in landen waar geen omroep de beelden had gekocht. Via sociale media werden nog eens 11,2 miljoen posts getoond en werd 4,5 miljoen filmpjes bekeken. Ook daarmee waren er bijna vier keer zoveel kijken in vergelijking met twee jaar geleden.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch